Thursday, January 13, 2011

Saya Mahu Ini!

saya mahu ini, nak, nak, naaaak!





ok maksudkan sy lampu-lampu itu. mana nak carik? ye sy tahu kat Mydin byk, tp semua yg "warna warni aidilfitri..hari bahagia, hari yang mulia". saya tak mahu. kat Ikea hari tu mcm mengade je pakai tenaga solar la pulek. yer, saya nk yg se-kaler je. yakni, kaler putih.



ok kalau ada bilik camni mmg tak keluar bilik ah! apatah lg nak bangun pagi pergi kije. apatah lagi di musim hujan. apatah lagi kalau weekend 2 hari 2 malam berkurung . apatah lagi kalau dah ada unifi. apatah lagi bekalan makanan cukup. apatah lagi ada seekor kucing comel teman.

eh apa ni cakap macam ni? bukan kau takde bilik macam ni pun boleh je 2 hari 2 malam tidur? ;p

ok siyes, don't play-play, mana nak carik lampu se-kaler sebegitu?

ok bai!

*semua gambar di reblog.

6 comments:

AIN MUSTAZA said...

bukn ni mcm lampu kalimantang yg kaler2 kt kedai makan ke??
cara manual-akak balut dengan plastik hamper yg satu kaler tu,hijau,biru,merah bagai2 tu..huhuh

akiss ferrero. said...

ain,
kalimantang ek. itulah, yg kt kedai tu macam2 kaler, susah nk carik putih mcm ni.

haa, cara manual tu bernas. dulu pernah buat disko dlm bilik , balut lampu belajar dengan kertas warna, hihihi


;B

ShiE J. said...

eh? kis, nape aku xnampak 'kalimantang' pun dlm gmbr atas ni? huhu!

btw, lampu lip-lap ni kat kedai letrik slalu ada. harga ikut panjang & bape bijik bulb. mmg sgt cun utk deko bilik!

selamat mendeko! :D

akiss ferrero. said...

shie!!
hehehe.

kedai letrik yg cmno? jual tv, peti sejuk semua tu ke? itulah, kawan pnh ckap gak ada jual ikut meter. ok mekasih, weekend ni mmg nk carik ;P

ShiE J. said...

Kedai letrik yang slalu jual bulb, wire, hardware pun ada.

Opis aku ni slalu beli kat kedai letrik kat Kajang ni. Confirm ada, aku penah tgk. Tp tatau harga. Dia betul-betul opposite Maybank pekan Kajang.

akiss ferrero. said...

ooooo..ok, letrik yg mcm tu ek. ok ok. nnti aku try. heheh.

pekan kajang ek? ok! makasih! ;p