Wednesday, February 23, 2011

Tuan Rumah Giler.

kisah jumaat lepas. kisah rumah sewa, ekceli dari zaman tahun lepas masa Kak Iza lagi kitorang di suruh kosongkan rumah, isunya sbb paip rosak je kot?

so sejak awal tahun ni, mmg ada cita-cita nak kuar rumah tu, konon nak apply kuarters, tapi, akibat bz, dan bertangguh, jadilah kes ni.

ok dipendekkan cerita lah, notis keluar rumah tulis 6.3.2011, tapi Tuan Rumah Giler (mmg aku save no fon dia nama tu) suruh kosongkan sebelum Ahad, 20.2.2011. masa di beritahu adalah Jumaat malam 18.2.2011.

padahal kan, kami tak pernah miss bayar walau sebulan pun sewa rumah ;(

nasib baik aku dah dpt rumah baru dekat blok yg sama, cuma tingkat je lain ;)

cuma, kau cubalah bayangkan, dalam masa sehari kau kena kemas barang, katil, almari, baju 3 almari tu lagi? hah? bayangkan?

yang buat bertambah pening sedikit, adalah kerana petang pukul 3.00pm sabtu 19.02.2011, aku sepatutnya dah check-in hotel yang aku dah book seminggu awal. takkan nak cancel beb?

thanks to Fana, Cik Ariesha Sofea Danial, juga budak rumah aku sendiri, Aket dan Kak Sha kerana menjadi satu pasukan gengster, hahaha. ;)

seronok kan memandu di roller coster di sungai merab itu, nak lalu lg tak jalan tu? hihi.

yang pasti, 'samseng pendek' upahan Tuan Rumah Giler pun takut dengan kami. dengan kami yang gadis-gadis manis pun nak hantar 'samseng pendek' jumpa kami. haha.



ini bukan Tuan Rumah Giler, ini samseng pendek tersebut. anak panah menunjukkan gengster kampung pisang sedang sekolahkan samseng pendek.

nama Tuan Rumah Giler adalah Puan Nor#@!@ dan Encik Za!@#$%%.

eee, kalau ikut marah, nak je tulis nama penuh siap dengan alamat rumah mereka ;p

sorilah Tuan Rumah Giler, u mess with the wrong girl lah. kau tunjuk kurang ajar kan, kami pun ada kurang ajarnya juga ;)

fuhh memang best gila babi dapat marah & maki orang straight to Tuan Rumah Giler face!

paling best, malam tu juga kami siap packing barang dan amek keputusan utk tinggalkan peti sejuk, almari baju bujang 2 bijik, tilam 3 keping, pinggan mangkuk cawan, rak dapur, dapur gas, tong gas, dan mesin basuh separa rosak kami.

pemurah kan kami?

;p

ok bai!

*sbnrnya nk cerita detail, tp mls lah. cukuplah kawan-kawan terdekat tahu full story. karang ada gak orang tanak kawan dgn kami yang gengster green hornet ni ;p

*lepas ni sy letak gambar perpindahan ye ;)

2 comments:

nadia- said...

time kasih akiss sbb panggil aku GANGSTER...muahahahahhaaa

akiss ferrero. said...

hahaha. yeah, lu langsi lu mati ;p