Friday, July 13, 2012

jangan sidih-sidih.

perasan atau tidak saya kan.. jarang kan.. amat jarang atau macam tak pernah cerita bab sedih kat blog ini.

ini adalah kerana dah memang perangai saya.

kiranya, siapa yang pernah nampak saya dalam keadaan teruk, sedih dan menangis adalah orang yang terapat.

paling terel adalah orang yang saya tangiskan sebab.

baru-baru ini, ada satu peristiwa betul-betul buat aku insaf dan menyesal, betul-betul bagi aku pengajaran dan lebih menghargai orang sekeliling. Alhamdulillah. sangat. aku dah lama tak menangis teruk macam tu. bukan sehari, tapi asal ingat je aku menangis.

sampai satu tahap fikiran berkecamuk, dekat ofis xleh nak fokus, aku dah tak boleh tanggung sorang, aku bbm Nani. (terima kasih sgt kerana faham bab 'bukan nak memburukkan, tapi sayang sebenarnya.")

ok stop.

sebenarnya taknak cerita bab sedih aku. just nak share, dan nasihat ke atas diri sendiri dan kawan-kawan.

bila bersedih, satu je.

minta tolong Tuhan, jangan berseorangan. 

dan carilah famili dan kawan-kawan yang sayang kita :)

11.07.2012, satu lagi hari aku rasa hari siang yang paling sedih, pelik dan unsangkarable.

tak pernah aku kena macam ni. baru sekarang aku rasa apa yang Aket dah pernah rasa. masa tu, aku macam tak boleh berdiri, lutut lemah. tahap kena bersandar to something. dalam hati "cepatlahhh, aku nak lari balik rumah mengadu dekat Aket"

haih. taknak dah rasa macam tu :')

pastu, malam yang sedih di atas peristiwa lagi satu tu, kawan sy sorang tu nasihat sy :


betulkan? syurga, bahagia yang kekal.

kau sibuk vacation ke london, ke paris, ke perhentian bagai sebab jiwa kacau, tapi bila balik KL, kau meroyan balik. tak memberi kesan namanya.

sy taklah ada ramai kawan. tapi, ADA yang sy sayang dan sy percaya.

ok bai!

4 comments:

Hannani Kamal said...

La tahzan innallaha ma'ana :)

Hannani Kamal said...

La tahzan innallaha ma'ana :)

munirah said...

setuju dgn kwn akis :)

Anonymous said...

:)-Cthrn

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...