Friday, August 22, 2008

Nak Tahu?

best juge menjadi seorang pempuan yg single, comel dan bekerjaye. ahahaha

1. xyah nk msg/report pd bf nak ke mane2 ikut suka hati.
2. xyah nk minte kebenaran/pandangan utk sesuatu keinginan diri sendiri.
3. bleh kuar ngan sape2 pon tanpa rase bersalah
4. leh fokus dgn kije, stadi dan cita2 aku (cewah!)
5. xde lg sakit2 hati kene tipu, jealousy dan mcm2 perangai laki!
6. yeah i need space! rimas tiap2 mgu xde ruang utk diri sendiri.
7. leh blajar berdikari, tnpa laki pon leh idop ape?
8. last... you can find urself bile jdik single ni. sirius!


aku tlis bukanlah maksud aku anti-lelaki, fak kapel2 ni. just wat mase ni.
aku dh letih, yer...sgtla letih bile pK psl cintan cintun. haihh.

knp eh lelaki mcm ni? bile kite nk jwp Ya bile di ajak kawen trus berubah perangai? konfiden aku ni tak berubah hati? konfiden btul aku nk jadi bini kaw? kaw igt aku xberani tglkan kaw?
plak tu trus buat mcm aku ni bini dia? suka ti nk marah? suka ati layan ala kadar? mase nak mule2 dulu janji campur puji melangit!? sbb tu la aku tglkan kaw Encik R. i am sorry!
mak aku pnah nasihat aku, kalau nk kawen ngan seseorang tu biar ikhlas..jgn sbb kesian, atau termakan budi. itu lah ayat yg aku xkan lupa smpi bile. Thanks mak.

ape pulak mslh aku ni? susah sgt nk jmpe the rite man. nk kate xde peminat, ade belambak je kt opis ni, kejiranan, kt poly dulu, ni xmasuk lg dr kalangan sedare mare, abg itu... abg ni...
[ di web2 spt mespes, fS, fesbuk lg la berlambak FAKE pnye peminat hahahhaa ]
(cewah..ayat riak dh kuar.) mslh nye..aku ni hati kering, siyes...ko ayat la aku cmne pon. aku ni kalis kate2 manis. aaaaaaaaaaaaaahahhahahhaa. sape yg pnah knal rapat aku..taw la betape teruk aku ni. .

tp yg aku minat..xplak minat aku? ego, blagak plak tu. die xtaw ego aku cmne plak? bodoh kan? kdg2 tu aku nk minta tulun doraemon, nk tnye die ade x alat yg leh masuk dlm hati Dia...aku nk taw ape yg Dia rase. haihhh. bodo btul! yerr aku mengaku ade la sket suke kat Dia ni..lg2 bile igt cara die stare kt aku bile aku sdg bercakap ngan Dia..lg2 bile igt mase kami kuar mgu lpas.
yer aku kuar ngan die...haih...ntah la. aku benci btul perasaan ni. dh la satu opis! bodo btul aku ni! aku dh mule nk avoid dr Dia..tp...bleh ke die ignore aku kt opis?? aku dh berapa kali cuba buat xtaw mase di opis..tp Dia? asik2 Dia dtg pada aku, minta itu dan ini, tlg itu dan ini, pandang aku dgn pandangan yg dalam..dalam entah ke mane??? mane aku nk lari? ..kdg2 aku nk mintak tukar unit...lg senang kalo tukar kementerian trus! sbb skg aku sakit! sakit hati sbb suka org! bodoh! aku bingung!

huewww.mengeluh je la aku leh buat. aku bukan bleh pakse org suke aku. aku ni sape? angelina jolie? kate moss? xpon nasha aziz? maya karin? bukan.... aku ni sgt biase. yer aku sdar, aku tak secantek korg. aku xpandai mekap2. takat sapu lipgloss tu terer la. lg aku xpndi pki ladies2 ( skg bru nk trai2, itu pon tgk mcm pelik, hahaha). mungkin di opis aku nmpk perempuan sbb dh wajib pki kurong. takat tu je la aku reti...kebaye pendek je ape ke aku xde nye nk pki. sorry.
tu la sbb aku xleh petik jari aku leh dpt kan Dia. aku org yg sgt biase.

kawan2, mak apak, adik ku ..kakak ku.. tlg la aku ni. aku nk gak rase sama2 fall in love. aku xnak dr kalangan peminat. aku xnak aku syok sendiri. aku nk nikmat cinta yg sebenar, bile same2 fall in love to each other...tanpa akibat pakse...tanpa akibat kesian.. ade ke mcm tu wehhh??!

yea skg aku nk fokus pd diri aku jea..byk lg keinginan diri yg aku xcapai2. haha, masa utk majukan diri sendiri. aku maw further study. itu 1st aim aku.
2 pilihan yg aku minat. satu, bisnes dan pendidikan awal kanak2. comel kan? bukan ape. aku minat nk bkak tadika. sonok wehh jage bdak kecik! hahaha.

InsyaAllah.

ps : so ade phm? jgn tnye lg bile nk kawen. aku mude lg. blum 30 pon. hahah

2 comments:

e-zul said...

'ko rilek je'

ayat trademark utk tenangkan hati.

kentangsomell said...

ye. aku pon tgh ilek jea. haha