Sunday, October 12, 2008

Bila KAMItheseries di Movie kan.

ekceli dah tgk movie ni pada mlm raye pertame . tp since aku sibuk kesana kemari (tp masih dibandar ini) beraya ke rumah sanak sedares, aku xsempat nak menulis. so, aku p tgk this KAMI the movie pada mlm raya pertama (rabu) di sunway pyramid, tiket jam 11.45malam!

agak kool bila jalan2 di pyramid mlm raye ni yela, dpt tgk anak2 muda berbaju melayu dan kurong pergi soping komplex. kool mata memandang. beberapa kali aku terserempak dgn satu group bdak lelaki, rambut agak messy, pjg2, emo2 siket...tp berbaju melayu hijau, biru,cekelat..menarik2 dan kachak2 belaka.. hihi.

aku igt bile booking tiket lewat, xla rmi sgt..skali, dlm panggung aku tgk hampir 90% seat penuh. dari pandangan mata aku, kebanyakan remaja berumur 16-20..aku antara kaum dewase lah yg menonton. hahhaha. turut join tgk movie ini adalah staff2 GSC yg melepak kt blkg...haha..curi tgk la tu!


semalam, seperti kena rasuk.. aku termakan ajakan kawan2 aku untuk tgk movie ni. for the 2nd time. bukan ape, bdak2 lain xtgk lg...aku sorg je yg advanced kan. so..bile mereka tnye..best ke? konpem la aku kate best! maka, dorg ajak tgk.. aku pon... oke aje. lunch time hari jumaat kami ke alamanda book tiket 4 orang (aku, farrah, wanie, dan cath) jam 12tghmlm. kenapa lewat? sbb cik farrah kepochi nk tgk ayat2 cinta kt tv3.

ada cerita agak geli hati. masa kami nk book tiket. ade 3 org student lelaki. aku nmpk student card *** University, Cyberjaya. Ya, konfem lelaki. Salah seorang pakai HOTPANTS. tapi kaki berbulu, seperti lelaki normal. dan juga tidak ketinggalan handbag wanita bersaiz bsar warna gold mengalahkan kami yg mmg wanita. sepanjang berbaris di blkg mereka...aku dah loya, dan beberapa kali nk tersembur gelak. farrah pulak dok siku2 aku. haha. aku bukan nak mengata, tp nak nasihat kepada rakyat Malaysia...tak kira lah lelaki ka.. wanita ka..cukurla bulu2 di kaki sebelum ditayangkan kepada umum. Siyes.. amat x cantek la!

walaupun KAMI kali ini lebih drama dari promote indie bands, ia tetap menarik penonton dtg, sbb walau dh ari ke-10 ditayangkan...dlm panggung smlm hampir 80% seat penuh.

bila di aku soal siasat rakan2 aku.. dorg benci dan sgt menyampah sgt kat Boy (sape lg, En. Zahiril Adzim), itu maknenye lakonan beliau amat berkesan, aku harap kt luar jgn terbawak2 kemenyampahan itu. heeee. bagi watak wanita, dorg suke Adii dan Lynn..watak Sophie pula kurang menonjol dan lakonan die mcm biase2 aje. dan yg pasti, si Abu...watak abu best! dan tahniah juge sbb rakan2 aku nangis mase ending filem ini. haha (ekceli aku dh nangis mase 1st time nonton).

So pas ni, aku harap dorg ni akan terus berlakon, bakat baru yg kenot di sia2 kan. Rosyam Nor boleh pencen lah. Fasya Sendat pon boleh beredar segera. Sbb aku dh mula bosan menonton drama.filem melayu, asik2 muka kau, dan si pembikin filem asik2 nak tiru filem omputeh.


* PS kepada rakan housemate :

aku xkira, aku nak gak g PD tmpt pokok yg cantek itu. boleh kita panjat2 dan camwhore kt situ. korg dh janji pas raya kan? =)


mak ko tahu ko keluar mlm2 ni? hahaha

21 comments:

loader rental said...

very cool.

walk behind loader said...

ok. I found an information here that i want to look for.

hough loader said...

sure, why not!

john deere bulldozer said...

ok. I found an information here that i want to look for.

komatsu bulldozer said...

im here because of few cents for you. just dropping by.

bulldozer parts said...

yeah! its much better,

loader rental said...

not bad.

yanmar excavator said...

what happened to the other one?

vacuum excavator said...

im your favorite reader here!

loader for sale said...

well its nice to know that you have great hits here.

excavator parts said...

its good to know about it? where did you get that information?

skid loader attachments said...

help me.

bulldozer rental said...

not bad.

compact track loader said...

what happened to the other one?

bulldozer rental said...

ok. I found an information here that i want to look for.

side loader said...

im your favorite reader here!

used skid loader said...

well its nice to know that you have great hits here.

articulated loader said...

i think you add more info about it.

akiss said...

wadehel ???

a.k.a SUXX said...

lahh aku link la.kat bravo list tu.apedaaaa..


kami the movie bg aku biasa je,sepatutnya ngan budget tinggi dorang buat lg best, garasi $ rock lg best kot.

itu pandangan aku la.

akiss said...

ohhh.. ada ehh? aku mmg kene tambah poer renjers mate aku ni.

biase eh? garasi meme la beh. hahha

tp bg aku, kami ni kire aku bole layan la. lebih baik dr filem2 yg nak pelakon glemer.. tp mcm haram. hahah