Friday, October 31, 2008

Lagu-Lagu Menyampah Masa Kini


1. I'm The Lucky One - Anuar Zain


laa.. lagu melayu rupanya, reaksi pertama kali dgr. wadehel lah, kalo nk buat lagu inggeris, buat aja la. ntah apa motif pencipta lagu ni.. inilah JUARA CARTA lagu2 yg aku akan sampahkan. plus, aku mmg tasuka Anuar Zain. (sory no pic anuar zain, xnk letak k blog aku..haha)


2. Silly Lily - Bunkfac

aduh. aku xleh ckap byk psal lagu ni. mmg benci amat amat amat sangat. aku rasa cara vokal nya nyanyi nak konon2 mcm Tom Blink182. wanna be la ni , tp x jadi kot. over la cara dia pronouce every words. wekkk. org selalu kata,"support our local indie band"! ya aku support some of them like oag, the otherside ochestra, laila's lounge dan mom's on strike. but not this band. i am sorry.




3. Burnin' Up - Jonas Brothers

sumpah aku tak suka lagu ni. aku benci sgt suara vokal utama tu. ntah apa nama bdak tu. bukan lagu ni je, semua2 lagu dari the 'joyahs' ni. mungkin aku tak suka sore die. wekk nak muntah.

(klik pd gambar, xrugi, mmg santek2 shot ni, aku edit khas utk fans lagu ini =))


4. I'm Yours - Jason Mraz

yaa. aku sedar, ramai yg meminati dan layan gila2 lagu ni. tapi aku tak tahu kenapa aku kenot go. aku dh cuba layan, cuba dgr dan amati lirik. even adik aku suggest tgk vid dia, dia kata msti suka pas tgk vid dia. ya, aku suka tgk video dia, byk shot2 utk fotografi yg menarik dan aksi2 comel dari Jason Mraz. (tgk shot baris 2, kanan sekali, Jason Mraz tiru aksi Mukhsin naik keta..hahahah) Tapi, aku masih tasuka lagu dia, tapi xsampai benci mcm 3 lagu di atas, cuma kenot layan. aku suka ja lagu2 jason mraz sblum ni, tp bukan lagu ni. i am sorry, again.



ok bai.

5 comments:

a.k.a SUXX said...

jgn lagu Im Your tu best,
bunkface band pop punk plg berjaya kot kat malaysia ni.
jonas brother tu dah ketinggalan,lainla zaman Hanson dan the Moffats dulu tu

akiss said...

ya. im yours best.
berjaya ke? tp xberjaya tambat hatiku. heeeee.

Myra said...

sama la kita. tp i plg plg plg plg plg benci kan lagu SILLY LILLY rasa nak muntah muntah dengar. everytime i dgr je kat radio cpt cpt i tuka. hahahaha dah la radio malaysia ni suka bena bila satu lagi tu hot, abis lagu tu je duk ulang 20 kali sehari. muak.

akiss said...

ye btol la myra. amat amat amat amat amat benci. mmg nk muntah hijau. nyanyi mcm nk terbelit2 lidah. berusaha keras nk kasik suara sdap. hahahhaha. itula radio, kdg2 i rela dgr klasik fm dr dgr lagu2 di atas. hahahhahahah

apes said...

jonas suck..aku benci gle.bkn vox je.sume skali.haha.kalo dpt ludah bes.sape nk sertai angkat tgn!! :P