Friday, November 14, 2008

TOP 5 CARA-CARA AKU TANGANI DEPRESI PUTUS CINTA.


1. dgr lagu marah2. tapi aku tak ske yg emo2, screamo atau hardcore yang terlampau. aku akan layan album meteora- linkinpark. aku akan pasang kuat2, dan aku akan ikut sama melalak dgn chester..oh yea, aku hafal most of lp songs kan. baru2 ni, aku buat lg sampai mak aku sound.

'Angah...mak tak boleh tidor mlm tadi tau tak, pasang lagu linkinpark mcm ape je!'

lagu don't stay, lying from you, numb adalah terbaik. dan dari album minutes to midnite, lagu GIVEN UP. ayat dlm lagu ni yg aku suka Take this all away, I'm suffocating...Tell me what the fuck is wrong With Me??! cuba korg dgr...siyes best. dan aku akan cuba kurangkan dgr lagu jiwer2 or meleret2 dan meleleh2..haha. ini akan buat aku bertambah teruk.



2. CHAT DGN STRANGERS. yaaa..lpas letih dgr lagu. akan akan on ym...kdg2 join channel2 ntah ape2. bila ada org ajak sembang, aku akan lepaskan marah2 aku dan kata kesat2 kepada mereka tanpa rasa belas. hahahaha. salah timing dorg nak ngorat2. waahahhaa.

3. MAKAN. MAKAN. MAKAN. huhuhuhu. masa aku break tahun 2004, masa tu tgh praktikal. aku clash. ofis tmpt praktikal aku berdepan ngan soping kompleks. so ari2 aku akan makan fastfood. dalam office hour jam 8.00am-5.00pm aku akan ke luar carik makan sebanyak 6-7 kali sehari. hasilnya..berat aku dari 49kg..naik hingga 55kg. GEMOK!!

4. POTONG RAMBUT. yeah. it's works ok. rasa ringan kepala sket. tapi xla sampai botak mcm britney wat dulu. cukup la pendek mcm lelaki. dan fesyen digemari ialah ala2 Radhi OAG sebab dulu aku sgt taksub dan tergila2kan radhi. sampaikan adik2 sepupu dan kawan2 terdekat panggil aku radhi. huww..sonok dan comel btul aku rasa!


5. LAUT. tempat aku terapi jiwa. heee. ini wajib. tak kira la laut mana pun. asal laut. aku leh duduk kat laut seharian melayan perasaaan sambil sepak2 air di tepian pantai. umm..tapi kan, even aku amat amat amat suka kan laut...tp aku tak suka mandi laut. hehhe. agak tak selesa dan berlengas. oww... cita pasal laut kan...ptg ni aku akan bertolak ke Penang! ho yea!


hummm tipu la kalo kata aku xmenangis. ya..aku akan menangis, sehari semalam.
menangis tu perlu beb. menangis la sampai bengkak2 mata pon, kdg2 sampai sakit kepala aku menangis.

tapi aku ni jenis hati kering...aku takkan nangis for a long term. cukup la takat 2 - 3 hari.

6 comments:

MaNuSiA_RuMiT said...

hurm...cara kita ada yang sama...
ahakz...

Hannani Kamal said...

denga lagu adelah terbaik. lagi satu tido !

SUXX said...

kalau aku mesti nak dengar lagu ramlah ram-kau kunci cintaku dlm hatimu.

Ivy said...

i love reading blogs and came across yours..:)
i like to cut my hair bila putus cinta! it made me forget the past and look forward for something better!
stay strong ya!!forget about the person that doesn't appreciate us!

eza erneza said...

holl, idea yg baik. saya akan try no 1 dan 5. lain2 tak mau. takut gemuk. rambut da memang pendej, jadi tak le ptg lg. mls la nak chat2 ni.

akiss said...

* MaNuSiA_RuMiT - laa.. same ke? dgr lagu given up juga ka?


* Hannani Kamal - ya ya...tido pon dlm list jugak!

* SUXX said - hahahha. aku suka gak lagu tu. terbayang baju dia yg hati besar di dada. hahaha

* Ivy said - thanks ivy! it is works rite bila kerat rambut. thanks... i moved on suda...=)

* eza erneza said - hehehe. a ah..jgn makan byk2 nnti rugi byk baju xmuat. hahaha.