Monday, November 24, 2008

Hijrah.

selamat hari isnin. isnin yang biru.

bertambah birunya sebab pagi tadi hujan. hahaha. maka, terlajak la tdo jam 7.10pagi. hwehweh. thanks nana jerit kt aku pg tadi, aku lupa psg alarm kt henpon aku. ngee.

semalam kami sekeluarga balik kg kami, di melaka. bukan ade sedara sakit, utk tgk pembinaan semula rumah di kampung. humm. rumah tinggalan arwah atuk dan nenek aku.
dah usang..maka kami sekeluarga bina semula rumah tersebut, dan kemungkinan besar..kami akan pindah, pulang ke kampung. rumah di shah alam disewakan.

tiang2 umah aje tinggal.

mula2 masa mak aku cakap niat nak dok semula melaka main2 je. sekali mmg la btul ape yg mak aku cakap..sampai kg kami semalam....rumah dah tak rupa rumah. sedih gile aku.
rumah yg begitu banyak memori pahit manis..hilang sudah. haih.. xnk citer pjg..nanti emosi lak. heeeee.

oke. masa baru sampai melaka. jumpa bas menarik. utk M.U fan.. BURUK LA BAS KORANG! wakakkakakaka. sori, aku mmg tasuka m.u busuk. hahaha.




suis kat hall dapur. masih tertera lagi tulisan arwah atuk aku, catatan no.telefon sape aku xpasti. suis ni, buat aku teringat je zmn kanak2 aku.. bila nak ke bilik air, mula la pening.. alamak...yg mane satu suis bilik air ni?? hahha. terus la aku on kan semua2 suis. semua la menyala, dari ruang tamu, sampai ke dapur... hehehehe.


sekarang..bila petik suis banyak-banyak ni.. dah x menyala mana-mana lampu. sobsss.




kiPAS susah mati.


satu, sebab kipas ni jarang dimatikan, sebab kat hall depan, selalu ramai dok situ dan panas..maka susah mati la dia. dua, PAS, ya, pelik kan kipas ni? diwarnakan bilahnya hijau, dan tgh2 putih...macam bulan. heee. ok..aku x kias2..arwah atuk aku mmg orang kuat PAS. mmg die hard fan la..sampai kipas pon beliau spray kale hijau putih camni. heee.. beliau juga seorang Tok Guru (guru mengaji) kt kampung aku. =)



on the way balik, lalu la tepi laut kelabang kot. eye on malaysia dah pon pindah kat sini since last october, yelah..sejak Melaka jadi Bandaraya Warisan Dunia kan.. heee. amek dis pic dari dalam kete je, igt nak benti..tapi kenot...xpasal2 kena saman...mcm jambatan penang lak aku rase. heee




perjalanan pulang. hujan. mula la aku berangan sambil makan kepok super ring...




ape la nak jadi dengan kehidupan aku 5 tahun lagi?

10 comments:

aket said...

bez nya balik kmpong....tp lama lg kan...

SUXX said...

sepatut ko ambik gambar byk2.


rindu kampung aku,wooo.

aPish said...

bukan cekgu...

melaka kg katner???

e-zul Iswhat said...

bus tai lye x bes, mahal, panas.

hidup maraliner.

*luahan plajar uitm melaka*.

akiss said...

aket : harap2 lama lg la ket. xbes laaa. sudah nk belik nnti!

SUXX said : aku da amek byk2.aku upload kt fesbuk. heee

aPish said : bukan eh? hehehe. melaka kg kg.cheng.

ezul : wahahha. aku dh lame xnaik. mahal ke? kakkeke. xberpatutan. bas lame pon nk mahal2!

thebeautyholics said...

bukan kelabang tp kelebang.hee~

Teaser Kanser said...

ooo cucu tok guru..upenye..ptotla mke ko ni cam ustzah siket(lam 12 percent) =p

Leen said...

5thn lg ko akan jd jutawan!!! tulah doa aku padamu akiss..


xoxo
leen

akiss said...

thebeautyholics = ya..it's kelebang. salah type. hhwehwhewh...tq....

*Teaser Kanser =ya...sy lah cucu tok guru. hahaha..ok la tu..ade siket rupe ustazah.. hahahah

*Leen said...
amiiiiin..moga-moga. hehehehe..tq leen. nnti leh aku banje ko makan besar!...haha

NaZRuL AkRaM said...

wahh bestnyer gambo2 ko balkiss...
weyyy ko ajar ler aku amik pic!
aku da nk beli nih........
woooo jgn dekuk ilmu