Thursday, December 25, 2008

Babai Amirul!

kami g seremban mlm td. rumah pakcik oke, pakcik. bukan paksss wesss oke? kasen kami, amirul @ miyul dpt futher kt uitm penang. so, sebelum die bertolak..nak la jumpe die.

*oh ya. perkara bodoh aku buat. SD card utk kamera aku tertinggal, dh sampai highway baru tingat. so, kamera aku ni aku bawak sekadar perhiasan! arhh! terpaksa pakai hp je!

sampai dalam kul 10 lebeh. mula-mula open table dengan vitagen kat umah. bergelak ketawa kakaka kikikiki kukukuku kekekekkekeke sampai muntah. ya. kami mmg rapat sejak baby. hehe.

percubaan pki flash dan tanpa flash. hasilnya, belah kanan. hanya gigi kelihatan. wakakkaka

jam dah 11 mlm ++ . paham2 jelah, mak dan makcik dan nak tdo. dah la buat bising je kami. so, mintak izin jalan2 carik pasal kt luar. hee. kata kat mak masing2, "alaa..gi kat2 sini je maaak". sedangkan, dh sampai ke senawang. hehehhehe. pergi makan..makan dan makan.

*kat meja sebelah ade mat rempit pakai topi santa claus. sangat bodoh. nak muntah.

pas makan makan makan dan berkakkakak kikikiki kukuku, kami igt nak ber'karok2'. memandangkan jam
dan 2 lbeh pagi, xbyk pusat karok bkak, seb baik ade satu, rm20 12 lagu.

seb baik la 12 lagu je, sbb songlist sgt xbest. siket sgt. lagu ntah2 ape2. hahahah. kami telah mempersembahkan sebuah lagu dari band kegemaran kami sejak kecil, senario. wahahhaha. sila tonton video jika ade masa..





sory, kualiti kureng, kami xdak video cam
hehehhe..tekan butang STOP kalo rasa annoying ngan vid ni. hehhe. btw, banyak nasihat utk ko dlm lagu ni miyul. heee. layan video sbnr mereka di http://www.youtube.com/watch?v=kUn3QaCta_4


dah rosakkan tekak dengan 12 lagu, tak bercadang nak balik lg. jam 2.45. jalan2 lagi. melawat malaysia, dataran seremban la, era walk la. mcm2 je.
dan paling best, tmpt faveret kami sejak dulu. taman AST, sape dok area sini tahu la apa ada dengan taman AST. hahaha. utk sapa yg tak tahu, sini la pusat Mak Nyah. haha. kekeke. xde kije, meng 'piiwit-piwit' je kije kami. kahkah.

jam dah 3 lbeh, baru sedar diri nak balik. sampai umah. jam 4 ade jangan pdg blkg, konon nak layan ramai2, sekali, xsampai separuh cita, tanpa pdg kiri kanan depan belakang, tdo bersepah di ruang tamu. heee.

so, pagi tadi, dorg bertolak ke png. igt nak ikut, tp mcm letih la plak..balik hari kan. xsempat nak amek gambar last before bertolak, sebab macam adegan jejak kasih. ya, adegan air mata. sedih gak, maklumla...xpernah hidup jauh kan. penang lak tu.

miyul menangis je bila aku bg kata2 nasihat. aku cakap, mula2 mmg ko kena kejutan budaya sket, mmg mula sedih sbb famili jauh, slowly ko akan biasa nanti. tgk mcm aku dulu, 2-3 hari menangis la..haa.. pastu dah jumpa geng satu kapla..xigt asal usul dah. hehhehe. takpe2, ko oke, kak kis tahu ko boleh, jaga diri.

kata2 semangat aku di tokok tambah oleh mak aku :

" jgn jd mcm kak kis ko, bila loan masuk hilang berita, xtaw dah lepas ke mana ntah"
"a ah, bila tgh2 sem, baru la nak msg mak, 'mak, bank in duit eh, duit mkn pon xde dah
(ayat cair hati)'"

aku buat-buat tak dengar. la la la la la la la la.


gambarlama. uuu..agak sidih. babai amirul.

8 comments:

zue@yaya said...

wa....tahniah myrul tuh..huhu..sepupu ko yg encem tu kan..da masuk u ek..ape2..pon kak kis..die mmg baik..siap bg support...

mmg kak kis..ni..dpt loan..huhu..tak ckup tgn ble lik shopin kat summit kot..haha.tak pon perangin mall..

teringat kesah dlu2..kan kak kis..huhu

akiss said...

miahahha. a ah. sepupu aku dari matta band tu. hahahha. ye, aku akak yg baik kan? ahahha.

tu la. zmn kegemilangan loan. hahahhaa. x igt dunia. kasut sampai hari2 tukar. hahhaa.

kan kak yah kan?

aKu NaKaL said...

"jgn jd mcm kak kis ko, bila loan masuk hilang berita, xtaw dah lepas ke mana ntah"
"a ah, bila tgh2 sem, baru la nak msg mak, 'mak, bank in duit eh, duit mkn pon xde dah (ayat cair hati)'"

ayat menarik ati.. ekeke

MaNuSiA_RuMiT said...

rapatnya ngan sepupu...

akiss said...

*aKu NaKaL = ngahaha. menarik kan ayat tu? hahaha. jgn jd mcm sy.


* MaNuSiA_RuMiT = dh mcm adik beradik dah. =)

busyuksayang said...

sedih...tapi nak gelak jap!! hahahah!!!

akiss said...

eleh.. nk gelakkan kite la tu. wekkk. hahahha. la la la la la

Leen said...

Weh!! gi senawang tak cakap!
Aku dok senawang lah!!
Lenkali roger OKAY!!!
Leh karok bersama2 rapat kan silaturahim muahahaha!