Sunday, December 14, 2008

My Bestfriend's Wed.

oh hai. hari ni adalah hari my bestfriend's wedding. it's rabia. clasmmate, housemate dan roommate aku masa masih menuntut di penang. aku pergi berdua dengan Yah, kawan sekelas aku juge....

'bia, siyes, ntah-ntah nanti yu yang kawen dulu dari i...!'

ayat tuduhan 3 tahun dulu, masa masih bergelar 'student', Puan Rabia (theeehhe..name baru, dulu Usher) ni jarang berboifren. dalam erti kata lain. die ni bdak stadi la..mmg xde satu bf pon. dan sangat la kontra ngan aku ni. skandal sana sini, hehe. tgk..masin mulut ku, hahhaha.

lepas makan, pengantin lelaki sampai. btul2 sampai depan pagar rumah, hujan gerimis.

weeee..hujan rahmat ni. so..masa nak mula bersanding, aku pon amek la pic sket2. jurukamera upahan dia pon dah 3 orang, bersenjatakan d200, d300 dan d80. baik2 dorang ni..ajak aku join dorg..dan bg beberapa tips. byk gak die nasihat, tp satu je aku ingat, hahhaha. "kite kena selfish siket bila nak shoot objek, jgn pedulik orang". heeee. btul la tu.

sedang ralit menembak. tiba2 seorang kakak panggil aku.

"kawan rabia kan? meh tlg bg bunga telur."

"a'ah..eh, ok ok."

blur jap, terus duduk depan pelamin tepi bunga telur yg ramai.

nk wat citer kelakar.. masa nak cabut sebatang bunga telur dari pokoknya (ape perkataan sbnr aku taktau), aku telah menumbangkan pokok bunga telur itu. haha. aku gelabah.
abg jurukemere 1 tlg angkat kan sambil menggelakkan aku, die cakap 'die pulak yg neves, hahahhahah' , hoisshh! biadap btul. kekekkekek.

dan pada masa tu gak laaaa henpon berbunyi, ish. volume henpon penuh ke angka 8. kekekke. pulak carik dlm handbag lambat btul nak jumpe, biasalah. handbag mcm tong sampah kan. hahahha. aku cancel kan trus panggilan itu.

keadaan in control kejap. lpas 9-10 orang macik2 dan kakak main renjis2 kt muka pengantin, aku usik tgn seorang makcik, berbaju hijau, aku tak nampak muka dia sbb die membelakangkan aku. terus aku hulurkan bunga telur. sekali. pengantin, Puan Rabia menjerit kecil,

"eh.. itu my mom laaaaa.."

"haaaa.. ang dah xknai aku aaaa, lupa daaaaaah" kata mak pengantin, yang ekcelinya masa tu die bukan pergi merenjis, cuma nak touch-up anak dia. bersihkan tapak tangan yg penuh dgn bahan renjisan.

kepoh! satu ruang tamu gelakkan kan aku. si Yah ni pon same gelak kuat2 lg, langsung tak menyebelahi aku. hahhaha. adoi. bapak malu beb. malu..wekkk...maluuuuuuuu.

tu la nasibnye kalo kuat main-main, buat kije xpernah siyes. sbnrnye kan, masa sibuk2 bg bunga telur kt orang, aku pon sibuk gak, sibuk suh Yah amek gmbr aku, kahkahkah. banyak main ni!

sebelum kejadian.

haih, nasib baik pastu tamat dah operasi renjis merenjis. aku xsempat pon bergambar ngan pengantin. lgpon Yah nak balik awal, apak dia dh tunggu. hehhe. disebabkan masih kemalu-maluan..kami blah tanpa bersalaman2. menyelinap keluar, terus lari...takut disekat. ehhehehe.

sori bia, nnti kite jumpa lain k. btw, tahniah! u look ber'sewi-sewi' sgt!

*errrr..sori kepada sesiapa yg menerima bunga 'telur pecah'. hihihihi.

4 comments:

busyuksayang said...

sape la yg malang dpt telur pecah tue??? kesian...hahaha!!!!

akiss said...

telur retak menunggu belah. hahhahah

ezZy said...

wahh.. pix bia cantik u amik.. terer nih.. ;) jeless.. hihi.. u kn yg uncle tu ckp kene amik kt center.. kene selfish.. =)) ahaha.. uncle tu ske sibuk2 tauu.. anywhoO.. tunjuk la pix bia.. nk tgk..! =D

akiss said...

ya. i la org nye.. hehe. tu la pasal. pacik tu mmg suke menyibuk. hehe. i ade amek sket je. kt frenster..hehe