Friday, January 2, 2009

2009 Kickstart!!

pulang ke alam nyata.
seperti apa yang ditulis si Facebook. Akiss
What are you doing right now?
jawapan aku?


xde pesta2. Terima Kasih.

ya. itulah kenyataan nya. malam tahun baru. xde countdown. xde bunga api. xde huha huha kah kah kah berjimba. bak kata kak iza.

"Kite kan dah Tahun Baru ari Isnin itu ari????"

Paham-paham sendiri lah.

Aktiviti aku semalam? Tgk wayang Bedtime Stories! Syok weh. aku pon nak gak buat ringtone mcm Adam Sandler dalam felem tu. Ring RIng! Ring Ring! makin kuat Ring Ring nye jika x angkat. hahha. dan bdak pempuan Bobbi tu sgt comel, gigi depan depan besar sebelah tp sgt kiuuuuuut. hahahahah. sila tonton ok!

Pagi Khamis yang indah, bangun tidor jam 10 lebih sebab dengar bunyi orang masak nasi. hahahaha. bangun je, makan nasik goreng. makan cokelat dari langkawi. makan hasil makanan laut dari lumut. minum nescafe panas Aket. baring2 depan tv. layan cd. tidor berjemaah depan tv.

Terjaga dari tidur. (lagi perkataan terjaga hahaha). Disebabkan bunyi msg. orang yang sama. msg yang sama sejak sebulan lepas. bila nak karaoke? bila nk banje makan? bila nak karaoke same?

Aku dah rasa makin lama makin kerap di tanya, sejak hujung November masa Farrah bertunang. Dan sampai bergaduh minggu lepas. Dah macam gangguan, aku ye kan je. "Ok. Dtgla amek sy." Langsai hutang karoeke sama-sama. Harap lepas ni xde gangguan.

Oh ya, korang tau? Oh xtahu...skg korang dah tahu, aku boleh mendendangkan (perkataan skema) lagu 3 Malam Tanpa Bintang oleh Fiq dengan jayanya! Oh yea! Lagi satu, lagu Sandarkan Pada Kenangan nyanyian Jamal dan Siti Sarah tu, errr, semput aku nyanyi. 1st time nyanyi lagu ni, of kos bukan aku yang pilih kan? kuang kuang kuang balik kuang. hahahah.

Malam lepas balik dari karok, aku keluar balik, dengan Aket. G tgk kereta. Harap-harap 2009 ni semua yang baru-baru aja la kan ket kan kan kan??

dan. tadaaaaa....!!! 1st pic for 2009 dan satu2 nya gambar di tahun baru. terimalah muka kami tgh sharing makan charkueyteow dan mata aku bengkak overdose tidur. oh yea!

harapan 2009?

haha. semalam, dalam keta Dia. "Selamat Berumur 25 Tahun yer awak"

yer, tahun ni 25. 25 weiiiiihhh DUA PULUH LIMA !!!! hehehe.harapan aku, aku kalo boleh mahu lalui 365 hari lagi, eh...tolak dua hari, 363 hari dengan lebih bermakna dan lebih baik. ada sedikit gentar. sebab 2008 aku dah kira-kira timbang baik buruk. banyak yg buruk. banyak yang sakit. banyak pahit dari manis.


aku harap, 2009 akan lebih manis.

...........

4 comments:

~Princess of Pisces~ said...

Samala kita.. Tahun ni TAKDE countdown2 sambil berjimba di tahun baru. Sudah men'tua' mungkin?? Hehe!

akiss said...

men'tua' ? hakhakah. ayat baru ni shida, hahhaha. itu aaa. aku pon rasa cmtu. hahah

NaZRuL AkRaM said...

hehehe ko da tue laa balqis.. huhuhuh da tue da.. nge nge ngeee

akiss said...

cis ko jimi. mcm la ko kecik lg. wakkaakakakakkaka