Friday, February 13, 2009

Selamat Hari Ulang Tahun Sayang

13.02.2005
petang tu. aku kol dia. perempuan angkat. mengaku awek Dia, dah kapel 1 tahun lebih.
hati pecah. bagi peluang dia call aku untuk explain. takda langsung Dia call. aku move on.

07.03.2005
jumpa lelaki baru, declare trus sbb nak ubati hati parah.
sebab nak tunjuk aku pon boleh buat apa?
.
.
.
.


1 tahun kemudian. terima call dari Dia. dia cakap, itu bukan awek Dia, hanya kawan yang disuruh menyamar utk kasi aku benci Dia..sebab tak sanggup beritahu aku perkara sebenar.

perkara sebenar..yang Ibu dia xrestui hubungan kami, sebab aku ni terlalu baik utk dia. dia tu jahat, pernah dilokap..kerja tak tetap.


boleh terima?

7 comments:

~Princess of Pisces~ said...

Aku penah ada kat tempat ko nih... (Plot cerita sama, yang berbeza cuma tiada campur tgn keluarga)

Hati pecah, luka parah.

Masa dia explain tu, aku rasa.. Entah! Macam-macam.

Tapi, bila fikir-fikir balik, aku rasa Tuhan tu tau siapa yang lebih bagus untuk berada dalam hati kita.

Mungkin 'dia' bukan lah orangnya. :)


**tapi, smpi skang ni aku xleh 'hilangkan' dia**

aket said...

huhu.. mmg byk kes mcm nie.. hati sakit mcm manapun kena hadapi...

akiss said...

ya. sebelum jumpe yg sebenar..kita akan jumpa yg salah dulu kan.

eza erneza said...

dia bkn unt kamu. tapi alasan mcm tu tak masuk akal la. kalau parents tak suka ckp je la direct. ikh

syakey said...

lepas setaon bru nk explain.
ape kes die tuh.
huhu

akiss said...

syakey = kes pengecut kot.

eza = mmg..tak tercpai akal ku. haha. tp xpela. dh mmg bukan jodoh kan. hmmm.

lovie say : said...

alasan yg pling bodh.
konon nye kite nih baik sgt tak layak tuk die. kalau terlalu baik knape tak hargai. bkn ker islam mengalakkn kite cari pasangan yg baaik.

aku pon penah jd cmni gak. cume die bkn msk lokap , keje tak tetap n tak direstui keluarga. cume die tak thn dgr ckp org psl kitorg.

alasan pdhl ade perempuan lain. sethn lepas tu cr aku blk. umm sorry la on that time aku dh ade bf br yg jauh lebih prefect dr die.

die hanya tinggal abu dalam hati aku.. semakin hilang bila ditiup angin. :)