Monday, March 16, 2009

Jenayah Fesyen II

memandangkan 3/5 dari penduduk rumahku hendak mendirikan rumah tangga, maka mereka bergilir2 membeli majalah Pesona Pengantin setiap bulan.

maka, untuk edisi April 2009, Cik Noorliza telah membeli pada sabtu lalu. cover die ada tulis 80 pesyen pengantin bertudung! uuuu...tu yang buat die tergoda nak beli tu!

sebenarnya aku nak kongsi gelak.. selepas demam tudung Ekin melanda, adakah ini pesen seterusnya bagi pemakai tudung? aku tataw nk panggil Tudung 'Siapa'.

ok sila rujuk gambar, dari kiri atas dan seterusnya.



ada sesiapa nak cuba? kak iza?
(all pics diculik dari Pesona Pengantin April 2009)


kalo letak seikat pisang oke gak ni. mmmmm.... kalo jadi pengapit nanti..sambil kipas pengantin sambil memetik anggur di kepala. 

ok bai.

13 comments:

Hannani Kamal said...

fara breep ni pakai tudung ke sebenanye ? tapi muke dye mmg comellll dan bulat je pakai tudung kan. dlm rasa halal orient tu.

pastu pesyen tudung skang ni over je aku tgk. dah kelain dah niat niii

Didi Nadhirah said...

huhu
ngah bayangkan pengapit memetik pisang lalu mengupas pisang sambil mengipas pengantin hahahhaa

ynaZ said...

gle la letak anggur tu.. pe jadah? lpar2 tgh2 amik gmbr waktu wedding mkn je buah tu.. yg pengantin laki pon tumpang kepala gak nak mkn anggur tu.. haha..

Leen said...

HUAHAHAHAHAHAHAHA!!aku ng NK ng kazen aku dah puas gelak dah pasal pesyen tudung ni..aku pun beli megazin ni...aku ckp kalu bosan2 time tunggu org setting pelamin leh lah aku makan anggur ni ,,petik jer.

xoxo
leen

Apes said...

haha.tergelak weih tengok gamba ni.macam2 skang ni nak berfesyen.agak2 la letak buah.nape tak letak dgn pokok2 skali.haha

akiss said...

nani, itu la sapal, aku pon tapasti die pakai ttp ke ape. tp dlm halal o' tu mmg berseri2 la die. hehe.

ye, pesyen skg dah ntah ape2. kite niat nk tutup aurat. ini..ntah apa2.haha

adidi, lepas kupas makan dengan lahapnya. kahkahkah. lucah!

ynaZ, mmg sgt gila, ntah sapa yg nk buat kan? hahaha.. pengantin laki pon join ?? hahha. kenot imajin la!

leen, err.. NK lagi. hahaha, tau xpa, lapar tunggu bersanding lama sgt kan. makan anggur dulu. akhkakahakhak

apes, tau xpe. mengarut btul. kalo letak pokok nenas mmg terbaik la. kahkakha

Didi Nadhirah said...

letak durian lagi thrill hahaha

akiss said...

wehh adidi. sakit perut aku gelak ni.
nnti cmne pengantin laki nk ciom dah? luka bibir tersondol duri. wakakakakakka

Leen said...

Hahaha NK tu stand for norish karman hahaha tak tak aku tipu jer NK Nuar Kemain lg ko ehhh hihihi

ieza said...

lagi gamble letak buah rambutan..pergh! bersemut muka..haha!

Didi Nadhirah said...

huhuhu pandai makan mandai simpan la....huhuhu ade kena mengena ke dengan ini pepatah

akiss said...

ieza, ngahahha. letak warna merah campor kuning. berbuluuu je pengantin. hahahaha


didi, bagus. jgn lupakan pepatah warisan melayu. hahah

akiss said...

leen, norish karman? kahkahkahka. byk la. ok ok. nama tunang. skg sudah phm. hihihi