Thursday, March 12, 2009

Mimpi Ngeri...

ada satu mimpi masa aku tadika, when i was a little kid yg comel macam Suri, wekk!! jom muntah. hahaha.

ok dipendekkan citer. aku mimpi camni.

semua teddy bear, anak patung aku telah 'hidup'. dalam mimpi itu mereka yakni geng anak-anak patung dan teddy bear aku yang ramai berjalan-jalan dan bersuka ria ber'party' di laman jiran rumah ku. selain anak patung dan teddy bear, TV dan meja TV di umah aku pon turut 'hidup' dan join mereka.
contoh tv dan meja jadi hidup dalam mimpiku. (pics dari google)

dan sampai pada satu tahap, kesemua mereka berjalan, bergerak serentak dan membuat satu bulatan. dan berpusing beramai-ramai secara slow-motion, entah berapa kali. ok boleh bayangkan tak?

aku hanya mampu memerhati dan meng'usha' dari tingkap rumah aku. dan mereka terus berjalan dalam bulatan. macam satu upacara pemujaan. mereka terus bergerak dalam pusingan..dan ada yang seperti sedikit menari.

sehingga aku terjaga dari tidur.

dua ekor dari geng dalam mimpi aku.
gambar ni mungkin sebelum kejadian mimpi, sbb masa ni sgt kecik lg.


sampai skg aku tak boleh lupa mimpi itu. dan lepas mimpi tu aku mmg x berapa suka anak patung dan teddy bear. ada rasa seram siket.

ok sebenarnya aku nak mengadu. seminggu dua ni aku asik mimpi NGERI dengan 'Kau' atau 'Si Dia'.

malam tadi aku mimpi kami belajar math sama2, dan hari tu kami pergi memancing sama2.

ngeri wehh, ngeri!!!

11 comments:

smms said...

ah kiss..emua emuah ...
aku dah dpt ...lulus!
tapi nak upgrade skit ..tapi x la sehebt kamu kan ...

Leen said...

beb!
Jom teman aku g beli camera.
Ko mahir bab kemere ni kan.
Nnt aku call ko eh time nk g.
eh num talipon ko hape?

akiss said...

cehh. igt knp td. hahaha. nnti aku emel ko. kasik emel segera!!

akiss said...

ya ya! tahniahsss. aku xhebat mana. ramai lagi power beb. jap nk tgk page ko!

smms said...

amcam okx page baru aku ?hahhahah..
anyway tq ya ...

Leen said...

keranisekolah@yahoo.com
NK soh ajak ko..sbb dia kate ko sempoi..dan dia pun one of big fan blog ko nih! huhuhu

akiss said...

sery = ok ok. coemy. pasni aku tukar pesyen cmtu gak la. hehehe


leen = ok nnti aku hantar no. NK tu sape? Nor Kamal? Nani Kamal? Nizam Khalid? NIna Kecik? heeee.

smms said...

Ah kis : NK tu Norleen Khairul la...

leen : betul kan ?hehehhe

Leen said...

Norman Kamal lah saper lg!! Wuhuhuhuhu....
Ko email jerlah cepat ko nyer num HP.. HP tu ko taw tak aper? Hantu Ponti..kikiki

akiss said...

kakakaka. fenin aku fenin. HANTU PONTI? ok ok. aku saend nnti. jap ehhhhhhhhhhhhhhh

Didi Nadhirah said...

pengaruh tv ni..kecik2 dh sennag terpengaruh huhuhu