Wednesday, March 11, 2009

Realiti Kah TV?

satu transmisi....akan berlaku? err..xpaham.

jujur aku katakan, aku bukan peminat af 1,2,3,4,5,6,7 dan seterusnya. im talking about kualiti. ok, dah musim ke-7..aku tgk kualiti same je. 6 musim, brapa artis yg btul2 menjadi, except kepada "Raja SMS" kita, Mawi (aku minat dia lepas af ok) dan stacy terlebih sudaa. mana pergi zahid, vince? itu je juara af yg aku ingat. dan yg kaya siapa? astroooo jugak.

semalam aku tdo lewat, tiba2 ada plak ulangan diari af, ya. it's the same. masih ber'fantasi'.

tapasti la ape 'kelayakan sebenar' nak masuk akademi ini. oh, mungkin ada org jawap..

"dah nama akademi, budak2 baru belajar menyanyi la kan kualitinya?"

ok dah. xnk komen lebih. err...tapi Aril (adik izwan pilus?) tu kiut, bdak shuffle, aku kenal gak, xsangka masuk AF ko.

ok done. ekceli aku nak citer, akibat Demam Raja Lawak di rumah, aku mmg xde peluang nak tgk One In A Million 3, dari minggu ke minggu aku miss tgk. maka. tadi aku p tgk catch-up TV di 8tv.com.my


Tomok, kahkahkah..dulu aku kutuk gila-gila zaman suara sengau-sengau basah dia. haha. tp siyes, ada korang tgk dia skg? mantep syiot, lagi2 minggu lepas masa nyanyi Crazy In Love tu! tolong abaikan pesyen rambut dia k, hehehe. dan cuba dengar mcmmana Marion sebut nama Tomok, sounds like..Temoqqq..kiut ngeng!

ok..jom tgk jap..aku amek klip time eshter dan 'Temoqqq'!!!



buat masa ni aku suka Eshter, suara kelas A. amylea tu, ade peluang gak tu.aweera?? haha, rockers kiut tu..ok, tp..suara die kdg over gak sampai beberapa kali ntah 'kantoi'. hmmm. oh..aku sgt2 nak puji Simon, masa lagu Juwita. adeh best giler suara, dan sebutannya bagus!!. yg lain ok gak, tp xmenarik perhatian aku...ummm..tatahu mana 1 akan dpt $ !!

chop-chop.. x abis lagi. ada satu lagi bakat yg patut disalurkan dengan betul, heheh. abang Jep "Ramli Sarip"dari Sepah. aku rasa die patut menyanyi lah. kahkahkahkah.

ok bai.

11 comments:

Hannani Kamal said...

actually af tu mementingkan penampilan luaran gak. dorang kaut sms lebeyyyy.
ape hang kata tu betulll. tapi aku ske gak layan. mak aku pasang astro ni pun time af 2 duluu semangat tgk af. wakaka.

btw aku rindu raja lawak la akisss :(((((((. rindu mamat!

akiss said...

ya ya ya. sgt pentingkan luaran. bakat konon boleh di asah dan di ajar cekgu. nyampah je.

dan lg satu utk kayakan astro.

itula. aku pon, dh xdpt tgk aksi sepah dan amir im sory yg bengong2 tu.

oh mamat! heheheh

akkket said...

foyooo.. dlm diam pengkritik juga aqiss nie... hihi.. gd luck in ur blog...

akiss said...

ish. baru taw ka, aku mmg pengkritik bebas. kakakaka.

Hannani Kamal said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Didi Nadhirah said...

huhu tak sangka aqiqis peminat mawi....=)) dulu peminat tomok waktu sek kan aqis hahahha

akiss said...

adidi. oh aku mg minat mawi, tp sejak die kawen, die lak minat aku, kahkahka.

eh chop2. mane de tomok, aku xnk berebut ngan ko lah. haha

smms said...

aloha sis..ke ko yang jadi pengkirtik af7 ni ..jgn aku terkejut beruk ngok ko live nnti ..hahhah..beb aku ngah hangin ni aku masih lum berjaya utk tukar blog template as kat sni xde winzip lah bagai kena beli !tensi, so what can i do prof ?

akiss said...

kahkah, itu la. aku nk apply jd pengkritik..tp takot komen pedas sgt. pelajr lari lak nnti. ahhaha...


oo.. saba ye saba, byk lg web.. ni aku suggest.


http://www.leeloublogs.blogspot.com/

dan

http://www.suckmylolly.com/2007/07/thumbnails-of-all-my-designs.html


cuba lagi ok! caiyoook2!

Apes said...

salam..

aku pon tk tau nape org still ske af.walaupon result die kite tau tk kemana pon dorg lps ni.aku mmg tk minat af-af ni (nsb bek tkde astro beb).haha.zahid tu hari-hari aku nmpk lpk mapley kt seksyen 2 dgn nita.sian.jd org biase lg kewl.kn akiss...haha

ckp psl jepp sepah.aritu aku nmpk die siot kt kdai mkn area umah aku.die tk sombong.haha

akiss said...

tu la sapal apes. aku tgk af ni mcm main2 je, ish. dh la sampai 14 org, buat ramai je. kuantiti tnpa kualiti. hahaha.

zahid? haha. die dh bz becinta, xkesah xde album pon. hahaha

dan jepp? alamak.. bestnye dpt jumpe die!