Sunday, April 19, 2009

Malam Koboi-Koboi Sesat Berkumpul.

warghhhhhh. seronoknya my sabtuday. antara aktivitinya adalah, bangun pagi, makan nasilemak, tido, makan balik, tido balik, makan, tido, tido, dan tido. hutang tido terbayar, siap sekali ngan interest! haha.


ok, inilah majlis yg aku sibukkan sepanjang minggu. huhh. settle sudeh. macam2 kije kena buat, jurugambar, usherer, pelukis, pengecat, babysiting, haha. dan macam2 lagi. mmg gila kuasa!

spt yg aku penah cite dlm entri lepas, bahagian aku menyambut harijadi ke-37 pada 17April lepas, dan dinner berkonsepkan Wild Wild West. yeeeeeeeeeeeeeeha! harap bersabar kerana entri ini akan jadi entri terpanjang aku. ngee.


malam 16hb, majlis sambutan dimulakan dengan majlis tahlil. disebabkan aku 'bendera jopun', maka dengan syoknya aku jadi babysitter sementara ibu2 mereka solat. uuuuhuwwww.



penat jage anak, sambung kije amek gamba, kendian, masa yg dinanti telah tiba.. MAKAN TIME! best benor, macam makan mcm ni. heehhe.



oke, pada pagi 17April, perhimpunan dan perasmian majlis sambutan dijalankan. nah, amek, macam "red carpet" tak? boleh plak posing dulu baru masuk dewan. kakakkaka. inilah akibat bila jurugambar buat dua kerja sekaligus, dah jadi ''penyambut tetamu bergambar" hehe



huhh, seb baik pagi ni Azmil ade gak amek gamba, boleh la aku mengelat. hehe. so aku duduk je la, sakit perut lak time tu. tapi, masa habis majlis..nak iring VIP masuk makan, Hj.Iskandar panggil, macam bapak suruh anak je.. "Kis, masuk..amek gamba, makan sekali". aku macam.. ohh..ok. dalam hati.. baru nak lari. hahah.


habis je majlis perhimpunan pagi itu, persiapan dewan dimulakan. siyes, mmg kreatif dorg. tugas aku adalah menjadi pelukis. haha. dh lame x main kaler buncho tu. hehehe.



malam yg dinanti sudeh tiba. "Que Haidar" pon datang wehhh. tp masa ni die gemok siket. kahkahakhakhakha.
ok skg tgk, kerusi-kerusi kami pinjam di sekolah berdekatan. nk hidupkan mood koboi kan? hehe



turut hadir, Radzwan Radwil dengan rekaaan terbaru. ngaaaaahhaha. jambu shiiiiiaaal! kahkahaa. oke beg itu adalah beg telekung aku lah. haha.


antara persembahan2 menarik. tak sangka ko PEJAn, pandai rap ye! ahahha.



ok. skg korg dibenarkan gelak sampai besok pagi. kahkahakha. kenalkan, Jembalang Telekung Bertopi Koboi. aku mmg xberenti gelak masa pakaikan telekung tu kat dorg. dah la x muat muka! hahahaa.



chaaiiiit! tutup muka konon. SEKILAS PERUT KORANG KAT PENTAS tu aku boleh cam la sapa. hahahahha. the bujang lapoks. thanks pejan utk ini gambar. hehe.



ok, persembahan gedik. haha. nyampah je aku. dan, gambar bersama peminat. en.muhti, behave k, tangan tu jgn nak over. kang aku report KP kang. haha.



menjeling-menjeling ku bertentang... mata kita saling memandang... hahahahha.



"ooo...buat sepah ye, lepas apak nyanyi, korang sapu balik semua ni k.." kata Hj.Iskandar kepada anaknya Aina. ngeee. dialog rekaan je. sweet doh masa ni.



ok. Tuan Roslan usha pekat sebelum menyanyi.ok akis, kau patut rasa seram skg.


acara terakhir, pemenang pakaian terbaik. yg menang adalah pada gambar yg kanan sekali. tahniah Encik Firdus. ngee.



barisan pengurusan tertinggi bahagian. ok. boringnya amek gamba mcm ni. "errr..boleh buat free style siket??"
Align Center


ok, this one better. err. Tuan Roslan, senyuman ragamu mmg mahal kan? tgk la..sikettttt je die senyum hihihihi.

ok. cukup setakat ni. hehehhee. dah abis daaaaaaaaaaaaa.

ok bai...okkaaaayy..okaaaay. gambar aku plak ye? ok. siket je ni.



ok ok, even aku dah pakai boot. aku masih nampak KERDIL di situ. arghhh!



encik Izwan Pilus, kan I dah suh tahan nafas kaver perot, tgk macam Jaha, berjaya menyembunyikan perut beliau. hahaha. ok dari kiri, Mohd Shahrul Izuan bin Mohd Noor(Izuan (Izuan Pilus aka S.I), Mohd Azyzy bin Ashaari (Azie), Azhar (Jaha) bin Mohd, Hasnul Hadi bin Bakar (BotakKota), Bazardry bin Abu Bakar (Je-Bard) dan Redzuan bin Yahya. bos mereka, Yahya Sujak xde.


muka mintak penampar berkembar dari Azy dan Bard!

ok. ketiga2 gamba di atas menunjukkan "pacik-pacik sekeliling aku" yg selalu aku ceritakan. masih ada 5-6 org xde dlm gamba, missing in action. dorg ni la yg menjaga aku, ketika suka duka, sakit segala, dan tukang beli VITAGEN, dan tukang beli 100plus bila aku demam. tp, kadang2 aku yg jaga dorg, seperti membuat air kopi, membuat nestum segala...haha.

hehe kan aku penah cakap, tmpt aku, aku sorg je pompuan. muka dorg ni lah yg hari2 aku tatap. hahah. bukan sng nak dpt gamba dorg semua ni, maklom la, antara unit paling sibuk di opis aku. ngahaha.


bersama apak angkat, En.Rahim sebagai Ketua Red Indian, dan Ah Kong. budak ni mmg comel.

ok siap. habis suda entri. tahniah kpd pasukan persiapan majlis kerana berjaya menjayakan majlis yg meriah! tahun depan adakan lagi ye. heheh

ok. dah berjam2 aku buat entri ni. nnti ada gamba aku letak lagi jika ada kesempatan.

8 comments:

mysarah abdul malek said...

bestnya..
:)

akiss said...

mmg best mysarah. meh la tukar hq, heheh, dekat dgn 'abang', heheheh

Hannani Kamal said...

pakai telekung tu aku nak jentik gigi dorang jee rase! haha tu muatt je topi koboi tuuu

akiss said...

itula.mmg nak tampar2 pon ada. haha.

topi tu eh, mmg bila pakai rasa mcm kepala keciiik je. tp kool la rasa diri ini. hhehehe

- - vanilla ice - - said...

hee...nmpk cumils antara dorangs sume..like a heroin sey,,hehe

akiss said...

ahaha. nampak yg terpendek of kos. hehe

zue@yaya said...

hahaha..
lawak2..
mmg syok sgt..

cun beb bju ko tuh..
cm artis..gile glamer..haha

akiss said...

gile glemer? ngahahah,. tu la. mmg syiokkk. tp letih la persiapannya. hehehe