Monday, April 6, 2009

Since Bapak Aku Bukan Lagi PM.

hari ni mahu cerita topik bosan. yakni politik. huhh. even aku ni kije gomen, aku x berapa nak amek taw la pasal politik2 ni. sebab aku pening, sgt belit2.

kadang-kadang aku, eh bukan kadang-kadang, aku mmg malas bukak berita kul 8.00 malam tu. siyes.

tapi bila konfem Pak Lah ( dulu aku selalu berlagak dan berangan bahawa aku ni Anak PM, Balqis binti Abdullah Badawi) letak jawatan PM minggu lepas, berminat gak aku tgk berita kejap, kejap je la..itu pun masa siaran langsung petang jumaat itu ari, masa dorg salam2. sedih gak aku tgk pak lah masa tu, tapi nk wat camne kan.

haih. aku malas nk cite panjang. apa yang aku tahu, aku dah x kesah siapa pon nak perintah negara kita, mmg kalau ikut hati, aku prefer pemerintahan berasaskan Islamic. yela..kita kan negara Islam. Islam sangat beautiful, dan relevan sampai bila-bila.

ok, xnak komen lebih. cuma hajat aku, dan aku rasa lah hajat rakyat Malaysia jugaklah...antaranya :

apdet 5.26pm.

1. pulihkan ekonomi.
2. banyakkan peluang kerja - siyes kesian tgk sepupu aku kena benti kije (dan beriban lagi yg kehilangan kije)
3. kurangkan jenayah culik, rogol, segala mak nenek. aku rasa M'sia makin x selamat.
4. KURANGKAN HARGA KERETA BUATAN MALAYSIA. heheheh
5. improve lagi transportation, siyes ini sgt perlu.
6. PTPTN tuuu... bayar half price boleh? hahaha
7. Serap Pegawai Kontrak ke posisi Tetap (bodek kak Iza)
8. Kurangkan Pendatang Haram Jadah %#%^$FhvgfhRytare56we4fa6ejhda!@$3!!!
9. BASMI KEMISKINAN dan kalo boleh Rancangan Bersamamu tutup terus! Kesian sgt tgk org miskin makan siput b@3^. Sedangkan kita bersenang-lenang!
10.... lagi ape korang nak???

haha. itu ape yg terlintas dalam pale otak aku skg. ntah, banyak lagi kot.

tadi pagi aku dengar dalam minggu depan, barisan parlimen baru aku diumumkan. huhuhu. so harap-harap takkan jadi macam ni.





so. be good. hihiiihi.

ok bai.

7 comments:

Didi Nadhirah said...

ptptn tu kasi tak bayar lansung lagi bagus hehehe.....kurangkan kroni dlm apa segi bentuk

Leen said...

bukan takat sepupu ko jer yg kene wang keje...ada ramai lg...!tak patut lah beb! Waduh!

akiss said...

adidi = itu la pasal. aku harap jd kenyataan. hahaha.

leen.hmm.. aku taw... dah beriban kehilangan kerja!

zue@yaya said...

anda meme seorang yang amat peka dan sensitif terhadap perkembangan negara..saya amat bangga mempunyai..teman seperti anda..

ya majulah.sukan untuk negara!!
ops silap plak..majulah akiss.. untuk negara!!!..bravo...

akiss said...

haha. meme la! hahaha... ye.. kembang hidung kjap.

kena amek taw yah, dah besar kan? kahkhakha..

ya... AFUNDI AKISS kakakakak

Didi Nadhirah said...

afundi tomok kan aqiqis hahahah

akiss said...

wakakaka. wehh, tomok skg no.1 taw!