Tuesday, August 4, 2009

lawak antarabangsa : kipas ajaib.

hai, selamat petang selasa bersamaan 4 hb 8. dipendekkan cita, hari ni ada perhimpunan bulanan bersama apak Dafi Baik Punyaaaaa. siap ada makan-makan buah-buahan tempatan yakni durian (muntah), manggis rambutan, langsat dan sebagainya! so, aku yg jenis-yang-tak-suka-makan-buah, hanya makan nasik, dan 'snap-menyenap' aja.

so masa nk tunggu turn kak Atma amek buah, aku bersandar di dinding. tiba2..ada seperti orang menarik tudung, "eh bukan...hari ni aku pakai selendang", so mcm ada org tarik selendang aku..terus aku pusing belakang, konon nak marah 'orang yang menarik selendang' aku. tapi..tahu sapa yang tarik?

satu kipas berjenama mitsu, siap dengan air spray-spray, panjang lebar dalam 1.5 kaki.

iyaaak..mahu tak menjerit aku? "akaaakkk...tolong saya akk...tolong...tolonggg....!!!" ntah bape kali aku ulang. cuak weh!

masa tu hujung selendang aku yg berjurai-jurai tu dah termasuk belakang kipas, bersimpul-simpul. gila terpanik aku masa tu. dan...betapa kecoh dan bising nya mulot aku.

tp yg pelik, xde sapa pon nk tlg aku. tahu GELAK je?! arhhh. seb baik dpt lepas kan diri, dan nasib baik pakai tudung, dan seb baik tak terbelit kat bilah kipas tersebut. hahaha. aku xleh bayangkan kalo aku kena sedut oleh kipas itu!

malu bodoh!

akhirnya berjaya lepaskan diri atas usaha sendiri. org lain sibuk rebut durian.

nah siket "GAMBARAN KIPAS" dan majlis tadi.

lagi satu info, dah 2 tahun setengah aku kije sini, baru aku tahu, orang yang ajar team koir kementerian aku adalah Cikgu AF (yg pakai tudung merah menyala tuuu)...hahaha. baru ter'sedar'.

moral of the story : jgn pakai selendang yg ada tali rambu-ramba dan duduk berdekatan dgn kipas.

ok bai.

7 comments:

Kap said...

isk..isk..

akiss said...

tsskkkkkkk.. hahaha

bud said...

seram. naseb tak tercabut tempurung kepala.

Heidi Shafiq said...

cis.. rugi aku x tgk..

akiss said...

MAAAAK..tanak la smpi cmtu bud.. hahaha..ngeriiii...

cis heidii. malu tahu!

busyuksayang said...

cam cite bollywood jer...hahaha!!!!

akiss said...

kah kah kah. sebbaik tak macam kain padaiyappa. hahahaha