Sunday, August 30, 2009

satu malaysia, satu reban, hepi merdeka!

mcm kurang meriah je merdeka tahun ni. tahun lpas aku lepak kl ngan aket. tahun ni 40minit je? sempat bunge api tak? itu je yg aku suke tgk kot. hehe.

aku dgr radio dan tgk iklan tv pasal pasal lagu 1 malaysia yg kena vote mana 1 sedap tu. hehe. sumpah, siyes..aku langsung x amek tahu, siapa nyanyi, sdap ke x.

hmm. aku rasa aku lagi teruja nak pasang lagu SATU HARI DI HARI RAYA di opis.

even aku ni kije gomen, semangat patriotisme dalam diri ini masih tidak kuat. bukan aku x sayang malaysia, cuma..ntah..boring dgn politik..ok, mls nk cita pjg, aku mmg buta politik. kah kah kah.

tapi, aku masih menanamkan semangat satu, yakni semangat SATU REBAN di farmville, lihat, majmuk bak kata apes.. org lain semua asing2 ikot spesis. aku, lambakkan semua. hehe.



dan, errr... kalo aku pernah ada bf india masa form 1 dan bf cina masa form 4....kira aku ni ada semangat 1 malaysia tak? haha.

ok bai.

*hepi merdeka kawan-kawan =)

12 comments:

Heidi Shafiq said...

haha.. dulu ko kutuk org men bende ni.. skg ko addicted ke?
aku pun penah kapel ngn cine mase PLKN dulu..

akiss said...

hahaa. mmg ari2 aku menanam sayur. hehehe.

besnye dpt merasa plkn kan. haha. awek cine pon baik gak kdg2. hee.

apes said...

mmg tahun ni rase kemerdekaan tu kurang.lebih kt juadah berbukaka.wahhaha

gila dgr lagu raya.ko ni spoilkan mood puasa ah.cis2!!

Kap said...

baik-baik..
ada lembu di situ..
tak pasal lak jadi isu politik ;)

akiss said...

apes, a ah kan kan. mcm xde ape je. ddh seminggu posa, leh bukak lagu raya dh. hahaha.

kap, woo, isu sensitip. kekekekkeke

Lelaki Akhir said...

aku mmg tak reti nak layan menatang ni.

mcm rumit.

e-zul Iswhat said...

juga teruja pasang lampu raya dkat rumah sewa dari pasang bendera.


haha.

akiss said...

hai lelaki akhir, simple je. cs, dota, fifa lg rumit.

oh ya. lampu raya? yaaaaa... nk psg jugak nk pasang jugak!

busyuksayang said...

la nie...rasa cam lagu satu hari di hari raya lebih menarik :D

akiss said...

haaa. kn dh ada penyokong. hehehe. butul butul. hehe

rimahmzh said...

akiss.
add la aku jadi jiran farmville.
aku pun mahu bercucuk tanam.

akiss said...

eh dah add la. aku siap tlg halau gagak hitam lg taw! hehe