Monday, October 12, 2009

cat anti-wifi utk elak pencopet line.

hari ni hari isenin, hari akiss rajin membaca, tadi dok berlegar di lowyat.net.

aku ada satu berita baik, ummm.. berita baik utk pengguna wi-fi dan berita tak baik untuk pencopet line wi-fi dari rumah jiran, hahaha. aku taw, aku pon pernah terlibat dgn gejala ini.

ok, researchers dari Uni of Tokyo dah reka satu cat, ya..cat yg boleh block signal wireless mereka dari dikesan rakyat sekeliling, bunyik macam kedekut je kan? haha. tp oke ape, selain leh mencantikkan dinding, boleh juge elak line dicurik. kesian pencopet line wireless. haha.

ala, susah sgt, letak je la password kan? xyah la susah-susah nk beli cat tu. ok, tapi, orang jopun ni mmg kretip kan, bijak...biiijak. read more di SINI.

alahai, bg memihak kpd pencopet line, g la angkat broadband, murah je pakej skg. dulu yela smpi satu riban modemnya, die. skg 3-4 ratus pon ada. td ku tgk celcom broadband rm38/month plak. tataw la aku secara detail, tgk SINI. kalo la botul, ni yg macam nk angkat lappy ni. tp macam..hmm. xpe lah.


gamba di google utk hiasan.

ok bai.

2 comments:

Kap said...

gi buat manik tu..
cat raya tahun depan lak :)

akiss said...

hahaha. xpe xpe. aku xpki wifi.