Friday, October 9, 2009

jenis lelaki kacak yang menjelikkan.

di adaptasi dari entri Iz, di Macham Iz Punye, yakni 10 Jenis Lelaki Kacak Yang Mengecewakan.

ok. sepuluh jugak aku bagi. 10 ok.

1. merokok dan meludah di tempat awam.
aku gabung sbb ini top 1 benda aku plg benci pada lelaki. siwiusli. jelik.

2. cepat marah + merajuk tanpa sebab.
tolong la jadi lelaki. yu know? jadi lelaki sbnr? aku paling pantang lelaki kuat membebel dan marah tak pasal-pasal. jelik.

3. mulot kepoh macam joyah.
oh men. dah kepoh, mulot jahat mcm saka. eh tak, ini jenis yg suka bercerita, bergosip, dan menyebarkan cerita panas. jelik.

4. kurang kepercayaan pada teman wanita@isteri / kuat jeles xtentu hala.
ini pon pantang aku, suka sgt berprasangka buruk pd perempuan. selalunya org yg berprasangka buruk ni, die yg buruk. hahahah. jelik.

5. perasan bagus, bajetttttt je!
bajet kacak, bajet bagus, bajet hebat. terutama di jalan raya. pelis la. dan kadang-kadang aku tak suka lelaki metrosexual. arh. jelik.

6. terlampau perfeksionist.
it is boring. klu jenis lelaki yg asik nk perfek je, stok awek punya pakaian pon nk jaga, awek muka berminyak pon komplen, awek muka pucat pon komplen. boring. lagi-lagi stok kuat komplen. dan paling teruk, yg suka 'kontrol' dan beradab sopan di khalayak ramai, sbb berpegang pada ayat "ish, nnti orang kata apa" dan "ish, tak elok orang pandang" oh jelik.

7. taktaw pasal kereta.
arkkkkk! x man langsung. bayangkan tiba2 keta problem, dia taktaw buat apa? ewww. jelik.

8. cobalah untuk setia.
satu tak cukup, kena ada spare part jugak. fitrah lelaki? ah. perempuan pon boleh apa? haha.

9. penghabis duit perempuan.
ok, kadang2 kite perlu give n take, xnak la digelar pisau cukur. tp kalau dah sampai tahap asik abiskan duit kite, mmg kenot tahan la kan. jelik.

10. yang terlibat dalam dunia politik.
pandai cakap, penuh janji manis, kata pujian, harapan kosong. zero. siwiuli jelik. kecuali politik menegakkan agama Islam.

so lelaki-lelaki jelik sekalian, main jauh-jauh. .

"muka buruk boleh ejas jadi kachak, tp perangai, mmg susah ejas kan?"

ok, macam ayat Iz, ni senarai Jenis lelaki yang sering menjelikkan I. You punya apa?

ok bai.

*lelaki jangan marah, kalau marah, sila balas entri. kihkih

2 comments:

Hannani Kamal said...

sekuju sesekuju sekujunya!

akiss said...

ngahahaha. =)