Thursday, October 29, 2009

Jodoh Kontra vs Sejibik.

ekceli ni nk kisah minggu lpas, mak aku panggil, suh tgk tv, ada Isma Daniel dgn wife nye. yelah, mak aku taw aku minat Isma Daniel. hehe. yer, yer aku taw, tak up-to-date tol aku ni, skg orang minat Aaron Aziz la! hahaha. tp stil suka I.D. kiut la die.

tp ni bukan isu nye, tgk muka dorang sama kan? sejibik ar hidung semua. (cis, siap amek gamba tu. haha.)



pastu, aku smbg tgk ANTM13, dlm episod tu Nigel Baker bawak bini die skali, siyes muka sejibik gilak.

tgk la.


btul ke orang kata kalo muka serupa ni jodoh kuat? asal tgk muke mcm adik beradik je orang akan kata mcm tu.

tp, bg aku tak jugak. ada jugak jenis jodoh yang kontra, contohnya mata besar vs mata sepet, hidung mancung vs hidung tak mancung, muka senyum vs muka masam, bibir tebal vs bibir nipis, hitam vs putih. contoh artis di msia, vanidah imran & shidi.



ok la, aku bg contoh kapel pilihan hati ku. Posh & Beck.



ok nmpk x beza? mata Posh besar bulat, mata Beckham sepet kcik. humm.. Beckham putih, posh cekelat siket. lgi satu Posh ni muka masam, tp Beckham ada smiley face.

cis aku ni. xde kije mengkaji muka orang. aku pon tapaham knp aku buat entri cenggini. haha, tp bg aku, klu dh jodoh tu, xkemana, Tuhan yg tentukan. sbb takat ni dh ramai aku jumpa lelaki yg seiras aku, tp xde ape2 pon? so aku punya jodoh yg kontra lah! hahaha. ok cukop sesi merepek hari ni.

ok bai.

9 comments:

Didi Nadhirah said...

akikis agak2 muka ak sama tak ngan ahmad idham hahahha ak suka die tak up to date kan ak...kekwan ak panggil die tu hero tua kurg ajar kutuk hero idamanku

akiss said...

ahmad idham? ko ske die? hahaha,ade la, tang gigi? hahaha. knp kurang ajaq? haha

Didi Nadhirah said...

diorg panggil ahmad idham ak tu hero tua..sume takde mata apa hahahaha

Leen said...

Akiss, husband aku ckp ahmad nikon ko ilang. n3 ko yg maner cerita pasal tu? kalu betul ilang takziah buat ko kpd pencurik tu SEMOGA SAKIT PERUT TERGULING2...

Agak2 ko rupa aku seiras tak ng husband aku? hehehe...

akiss said...

didi.hero tuak? kah kah kah. lg tua jalaludun hasan. haha

leen.

a ah leen, tssk. pueh dh nangis. ni link

http://akissferrero.blogspot.com/2009/10/ai-mis-you-already-ahmad-nikon.html

ada, ada, tang mata. hehehe

busyuksayang said...

akak & hubby beza sgt...sorang kurus, sorang gemuk :D

akiss said...

Akak chubby gebu la, xpe. Hehe. Kontra tp bahgia kn. Sama la ngan sy, org tu cikeding je. Haha

N.Q.R said...

apesal aku tgk kak posh ni mcm muka aku ek?wakakkakak!

akiss said...

Hahaha. Cun kan? Haha. Weh, mana blog? Dh lama xtgk gmba ur doter n son.