Friday, January 22, 2010

hai lift!

pagi jumaat yg mulia nan indah.

7:30 am mandi (koboi), gosok baju, bersiap, 7 : 52 am babai Aket, kunci pintu, kuar rumah. tekan punat lif ke bawah aras G, masuk lif, sorang-sorang. check hp, ada sms tak. 'ting!!!' ok dh sampai aras G. pandang pintu. xbleh bkak. kerut kening. tekan punat <> untuk buka pintu. tapi xbleh. kerut kening lagi, mulot muncung. tekan <> untuk bukak lagi sekali. ok pintu terbukak sikit. cuba bkak pakai tangan. of kos la kenot. mengeluh. dan memeluk tubuh pandang pintu. oh tibe2 ada orang dari luar bkak pintu lif. macam hulk, cuma kulit tak hijau, cuma pakai baju uniform guard. ok, pintu dpt bukak, aku keluar, senyum dan tunjuk two thumbs up kat abang guard, dan cakap "thanks!".

singgah 7E beli makanan. humm ok fine, pagi punye blur otak tak bangun lagi, sbb tu x jerit mintak tolong, sbb tu lupa ada butang loceng kecemasan. gelak sorang2 dalam 7E.

soalan : akiss, who y0u want to be stuck in a lift with?

jawapan : dwayne johnson a.k.a The Rock.

ok bai.

6 comments:

Doraa. said...

haha pagi2 kalau blurr memang macam tu ! stuck dlm lift pun relaksssss je. kak akiss kak akiss. haha

akiss ferrero. said...

haaaa. tu la sapal doraaaaaaa... dh smpi 7e baru teringat benda td adalah bahaya! haha

Didi Nadhirah said...

adakah kejadiaan di bangunan hijau

akiss ferrero. said...

iyaaaa dong. hahahah

PurPLe LaDy said...

classic la gamba2 dlm blog nie.. i like!

akiss ferrero. said...

thanks purple lady =)