Tuesday, March 16, 2010

cewah!!!

yu know what? dari kcik aku pikir umor 25 tahun adalah umor di mana semua perempuan akan menjadi matang dan akan berkahwin pada umornya 25. aku sindiri tak pasti knp aku set dlm pala otak mcm tu dari kcik, 25 akan jadi kakak-kakak, dan dah kena kawen. 17 abis sekolah, 18 g stadi, 21 abis stadi, 23 carik boipren, 24 tunang, 25 kawen.

cehh. mudahnya konon perjalanan hidup.

but the reality is not. i've been in wonderland for my whole life! wake up balqis, wake up! * petik jari kat muke sindiri.

see, aku tahun ni dah 26 beb, matang ke aku? dah dewasa ke aku? dah kawen ke aku? aku rasa aku ni masih anak mak yg mengada-ngada merengek 'maaaaak lapaaar', 'maaaak tlg ni...''maaaak tlg tu'. siyesli. aku mengaku, mmg perangai budak2.

tapi bile lately ni kan, so many things happened to me kan, baru i sedar, oh..life is hard. kenot main-main rancang je. tapi aku redha, things happened for a reason kan.

kena suka apa yang kau tak suka, kena kawan dengan orang yang x suka, kena makan apa yang kau tak suka. deal with it.

ok bai.

* menaip atas katil dengan timbunan baju masih belum lipat. haih.

8 comments:

Hannani Kamal said...

ye kiss
aku rasa ko sama baya dgn aku
kan bessssssstttt!

a d r e y n i e e l i s y a said...

yupz!!
betul tuh..
dulu bila nengok org dah 25an..
mcm dh tua..
but bila kita d umur tuh,
rasa mcm biasa jew..
huhu

Syima Boyd said...

tol tol!!!
tapi umur akan masuk 27 lagi 2 hari... tp, takde lagi 1 achievement kecuali DAH ADA BF! thats all!!!=(

gooseberries said...

hahah =D
dulu pon aku pk cm tuh gak!!

mamamarissa said...

dah...dah...gi lipat baju2 tue :P

akiss ferrero. said...

gooseberries. hehehe. sama la kite.

pssst kak jue. syyy... terjah ye. =P

Anonymous said...

"kena kawan dengan orang yang x suka"...ececehhh..sapa tu kali ahhh...mcm kenal je bunyinya...hehe...life must go on cik kiss...

akiss ferrero. said...

ceh. tahu ke sape yg aku tak suka? lol