Monday, March 29, 2010

darjah enam yea!

2 hari cuti blogging =P, bizi dan nak rest, boleh?

fb still on, cuma mcm separa silent mode. tapi masa dpt notification ada org tag gamba, ingat gmba ape, sekali.... HHHHHHHHHHOMAIHGOD!!! kepoh menjerit-jerit.. woii woi ini gamba sekolah rendah!

see? kelas 6 cengal, tahun 1996!

1996!


14 tahun dulu. cariklah sindiri aku yg mana satu =P wwwwwiikikikikikki

nice. sangat-sangat buat aku reminiscing kenangan alam sekolah rendah. veeeeeeeeeeeery nice. sebab masa sekolah rendah, aku sgt cemerlang kot? mmg nk berlagak kat sini, masa darjah 1-4, no pekse tak pernah lebih dari no.3 okay. darjah 4, jadi pelajar terbaik perempuan. di mana pelajar terbaik lelaki nya ialah ahmad faizal hamidon, tersangatlaaaa sweet memory, sbb masa tu kami berdua byk dpt hadiah, berlari2 naik turun pentas yeaaah.. dan aku ingat lagi masa si faizal ni bergaduh ngan nizam, die mintak pisau kat aku, nak asah kayu konon nak main tikam2? hahahah.

umm..aku ingat budak lelaki sebelah aku, irwan..bagi duit rm0.50 kat aku, siap sampul surat, motip? hahahaha. dan masih ingat lagi, kitorang main 'trap' konon, ikan-ikat benang kat taman depan kelas. dan masih ingat lagi masa darjah 6 aku jadi puteri rumah hijau, masa tu gile malu kot??? dan paling terbaik, masa dalam perhimpunan, aku ingat lagi macam mana ustaz syukur umumkan aku dpt 4A "seterusnya pelajar ni menangis-nangis taknak jadi penolong ketua umah sukan, balqis abdullah! " yeah, baik punya ucapan. haha.

deym. aku suka sekolah rendah. sbb masa tu aku budak rajin belajar. semua orang innocent. semua orang riang ria. tapi bila masuk sekolah menengah? masing-masing tumbuh bulu, masing-masing dah reti dengki-mendengki, masing-masing nak jadi artis, masing-masing macam semua dh gedik nak kawen. masing-masing nak tikam-tikam belakang. shit.

ok xnk emosi, and xnk curse my own hi-skool.

ok bai.

*reunion pelis, 6 cengal sahaja?

3 comments:

Yatre Hayati said...

wah !! cemerlang ko ek kat skolah !

ShiE J. said...

"...dan aku ingat lagi masa si faizal ni bergaduh ngan nizam, die mintak pisau kat aku, nak asah kayu konon nak main tikam2?.."

hahaha! aku tau peristiwa nih! ouh, ko kelas UNGU dulu ek? :p

akiss ferrero. said...

sekolah rendah je la yatre. hahahha.


ye shie, masa tu kan, x ke serba salah aku nak bg? hahah.. kecik2 dh emo. =P

yup, 3U yg tingkat bawah bilik guru =)