Saturday, March 6, 2010

fahrin ahmad & sharifah amani in dalil cinta.


ada tgk drama dalil cinta tadi? haha, see, cpat je aku apdet. aku tgk sbb sh.amani kan peberet sy. hehehe. ada fahrin ahmad juge.

sapa suka F.A angkat keyboard!

ok, a love comedy punya drama. cehh. ok, kisah si Nisa (masih belajar amek degree) dan Zareef ( a mekanik) yang amek keputusan utk berkahwin since dorang ni in love sangat2 xleh berpisah dah masuk kategori Wajib Kahwin. =P

aku ingat cite biasa je pun, tapi dgn perangai si Nisa yang KUAT TIDO, pemalas, x reti memasak, MALAS LIPAT KAIN smpi mak sindiri lipat, xtaw jenis ikan, xtaw jenis sayur, sedikit 'lady boss' dan semua benda nk simple spt makan dalam bekas polisterin utk lunch bersama suami, dan berprinsip 'who cares' - lantak lah orang nak cakap apa' tak ke macam kena kat batang hidung aku sindiri???

part paling beh kan, masa kena masak asam pedas di umah mak mertua, dah la kena siang IKAN KELI. i kenot imejin klu kena kt aku. ngeh.

lg satu sikap Nisa, die sgt konpiden zareef syg gile kat die, even tapandai masak segala. mmg nampak, zareef ni je yg kena pujuk nisa even nisa yg salah. haha.

cite bertambah best bile Nisa menengking mak mertua die sendiri, zareef pulak bawak pempuan lain.hehe. sapa yg tak dpt tgk, agaknya esok leh la cekidaut di catch-up tv di tv3.com.my.

ceh. jarang aku review drama kan? hahahah. cehh tibe2 teringat dulu zaman mespes pnah guna profile pic ini, haha. tibe2 tukar topik. hahhaa.



ok moral of the story? renung-renung kan lah...eh jap, dh la ada lagu surga cinta dari ada band. iLaik. =P

ok bai.

5 comments:

~~dieylah~~ said...

salam...tetibe rasa nk blaja msk time tgk cite ni....nk msk ikan keli+tempoyak..:D

miznina said...

love this drama cos of fahrin n amani :D

mamamarissa said...

rugi tk tgk...tv tiba2 rosak...sabar jer la :D

akiss ferrero. said...

kak jue, bkak tv3.com.my, ada kt situ kot. best kaaak

PROJEK KELI KANVAS said...

Nak tahu info best2 dan menarik berkaitan ikan keli,jemput singgah ke
http://kelipenang-aquamutiara.blogspot.com/
salam ukhwah dari penang... :)