Sunday, March 7, 2010

tutorial facebook : hide applications atau kawan?

ok, since ramai yg tanya, bukan Nanim je ek. tapi ada yg sampai msg sy trus, mungkin sbb malu tanya di wall sy. hehe.

ok, aku paham, tak semua kawan dalam friendlist kite, kite suka kan? i mean, tak kesah la status die yg meloyakan, annoying, dan terlalu kerap update, atau applications yang ntah apa2 mengarut, anda boleh hide dari yu all punye news feed.

aku? hehhehe. ada lah beberapa orang aku hide, takkan akunk bgtaw sapa kot?

ok, cara-caranya.

1. g kat home/news feed.
2. g kat post yg anda tak suka itew. spt contoh, anda benci kefewel?


3. lalukan cursor anda pada belah kanan nama tukang post itew.



4. tekan la button HIDE itew, dan.
5. pilihan di tangan anda, nak hide applications, atau nak hide orang itu terus.

ok fine, even ko hide die, ko still boleh bkak profile die, die bleh bkak profile kau, cuma kalau korang xkan terima update dr die lah kan, kecuali, anda lawati profile die.

atau kau benci sgt sgt die, kau REMOVE trus. taw tak nk remove friend camno? hahaha, perli Mimie. ngeh.

ok selain hide orang, aku suka block orang dari tgk album aku, hehe. yeah. cuma nak kurangkan dosa - dosa mulort orang yg kuat mengate. =p

ok bai.

* aku tak hide ko daos, contoh ye, contoh. =P

2 comments:

Syima Boyd said...

sama...walaupun add 'kwn itu' tapi saya hide wall saya,album saya n diorg baca profile je.so diorang takde point nak kutuk2 dah

Hannani Kamal said...

oke teng kak kis :8)