Thursday, April 1, 2010

tekak i pekak ke?

uhukk ehemm..ehemm.. cehh. ni sape punye virus ni?=P ok, ekceli dari selasa dh start batuk, sakit tekak, dan hidung jem trus.

aku xpenah sakit tekak sampai xde suara, nak cakap pun susah taw, ini pers time. neves ai =p

akhirnye i pigi gak klinik, sbb nak MC. aku kan jenis selagi tak sakit teruk nak mati mane reti nak g klinik? puas dh dulu 2 tahun g klinik hari-hari, sebab kije kat klinik.hehehe.

semalam dalam bilik dokter, aku blur jap, die kuarkan alat macam shaver elektronik tu, cuma ada muncung pjg, dokter tu tunjuk alat tu kt aku, dan angkat kening die, mcm arah aku do something. i was like, "ha? ape tu?" sambil aku nganga mulot, tunjuk anak tekak... tapi, dokter tu geleng2 kepala, sambil tunjuk telinga die.

aku ternganga lagi, ha, td ngadu sakit TEKAK +BENGKAK, tak cakap pun sakit telinge dah PEKAK?

ok fine, die dokter kan? patuh je la. selak siket tudung, nah amek telinge i. kendian duk diam 5 saat.



geli kot? (ok fine, selak tudung je, bukan selak baju mcm baby ni =p)

pastu die kuarkan alat itu, dan die tulis 37.5 dlm buku rekod pesakit itu.

OH!! CHECK TEMPERATURE rupanya!!!

ok, inilah nasib budak jakun jarang p klinik. dlu nk cek demam mula2 ltak termometer dlm mulot, pastu scan kt dahi, dan latest dlm telinge? woww!

umm...esop kalu dh ok, nk p kije. rasa boring berhibernasi dua hari di umah. =P

ok bai.

3 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

huhuhu!! cek tempt la tu, aku pon tau masa ngandung dulu, doc check camtu :)

akiss ferrero. said...

hai ieda. tu la sapal. dh lama x g klinik. hehehhee

iena said...

now ada klinik dah canggih sikit tak yah lagi selak tudung bagai... dia just letak benda tuh kat dahi jer.... heheheh biasalah dah mak budak nih selalu la gi klinik...