Monday, May 17, 2010

Bukit Broga ( ke Drogba?)

kisah sabtuday.

ok setelah sminggu plan nk ke Broga Hill ( ye aku suke sebut Drogba, sbb masih dlm mood juara ahaha), akhirnya berjaya jugak laksanakan aktiviti mencabar ini.

yes, this is my first time sejak 25 tahun hidup di muka bumi ini!

5 pagi di 7E, Bukit Saga, Shah Alam.

muka puas sampai ke destinasi selepas mengharungi perjalanan Shah Alam - Putra Heights - Bkt Saga - (Puchong kejap) - Nilai - Batang Benar - Mantin - Sleepy Hollow Lenggeng - Pekan Broga - Bukit Broga. bahahahahahaha!

jgn gembire lagi. perjalanan masih jawuh.

errrr...

pendakian diteruskan.

dey! pasukan pertama yg sampai.


sunrise


macam rumah semut pun ade.
tugu broga atau cover album Res 2.



lenkali bawak spray sendiri. kalahkan aiman!

ok tinjau tapak baru cawangan baru Jakel.
inilah dia wajah takabur, riak dpt tawan peak 4?

view dari 4th peak. camera je sampai, tuan camera ditinggalkan tanpa belas kasihan di 3rd peak.

proses penurunan bermula.

slippery dan sliper-less. bahahahaha

kami pen-tawan 3/4 pomboleh!!

tgk?? dah kt bawah baru ada group photo???? payung pun dah arwah.

ok teruskan perjalanan konon nak ke sungai utk mandi.

kedai bunga seremban. what??!!!?? seremban??


hai kami di A&W seremban, dan masih blur, kenapa kami di sini?

perjalanan balik. tek reti balik rumah lagi.



lepak tgk kapal kapal terbang.

ok, baru mengenal erti penat.

ok kesimpulannya,

utk diri sendiri - tlg plan aktiviti lasak bukan pada hari pertama period dan ketika anda mengalami PMS! dan sila pakai sport shoes ye, sila jgn langgar etika pemakaian. mungkin sbb aku biasa langgar etika pakaian di opis? hahahahah.

aktiviti yg bagus utk memperkukuhkan kasih syg antara kawan. masa ni korang dpt nilai, sapa paling sayang kau the most dan sape paling gentleman, dan sape yg paling fit?

lot of thanks to Mimie ( sgt supportive ok, sbb masa turun, "rileks, rileks, NO DEADLINE..." ) & Dino kerana membantu sy dlm proses penurunan yg mencabar gile ok. ok apa-apa pun, thanks kepada Mimie, Dino, Ikkey, Dzul, Ket kerana menjayakan event ini!

ok bai.

*next event, LAUT pelis?

3 comments:

IbuHanna said...

Kiss, acara apa? rombongan photog beramai2 ke bkt broga eh..mmg photog suka sgt naik bukit ni kan. best ke? view best utk menembak kot..

e-zul Iswhat said...

dah lama teringin nak mendaki bukit ni. tapi x kesampaian adeh..

btw, pukul brapa korg sampai broga?

akiss ferrero. said...

kak iza, acara main2 ni. hehehe. tp penat!


ezul, ktorang sampai dalam 6.30am, gelap, tp ramai gile dh time tu. =)