Thursday, June 17, 2010

apa itu vuvuzela?

inilah dia vuvuzela, sejenis alat tiup yg kdg2 dipanggil lepatata, eh comel je bahasa afrika kan? vuvuzela, lepatata. konon macam ayat, "i nak kuar lepak, tata!!!"

ok, inilah asal usul bunyik memekak kat dlm stadium setiap kali ada match di fifa world cup, sgt kontroversi bunyi-bunyian ini! tgk match bola dh x mcm tgk bola, selalu dgr sorakan penonton dlm stadium, tetapi skg ini? dah macam bunyi lebah atau langau ramai2 melepak kat stadium tgk bola. boleh byg x?


ponnnnn pennnn bzzzzzz ponnnnnn ponnnnn... ponnnn ponnnn arghh! aku kalau player tu misti tensi wehh dgr bunyik ni, konfem ada mslh pendegaran lepas tu kalo menonton live dlm stadium. fifa mula2 nak ban, tp kenot sbb dorang kata ini simbol afrika punye bola kejadahnye lah! kira x happening la xde bunyik ini kan? haiyo!

adakah ini punca utama kebanyakan team2 pilihan asik seri dan kalah, oh men, semalam SPAIN KALAH! italy hanya seri. deym. sgt unpredictable pulak world cup kali ini.


cuma yg aku tak tenteram skg ni adalah ada orang pasang dikir barat yg macam lagu hindustan kt opis ni. arghhhh. tensi!! aku hanya mampu pasang lagu2 aku kuat siket sbb xnk dgr ntah ape merepek punya lgu?

tapi kalau die pasang lagu INI, ok boleh bertindak dgn peliknye. seghabut weeeih!!

ok bai!

2 comments:

Kap said...

ponnnnnnnnnnnnnnnnnn.
ponnnnnnnnnnnnnnnnnn.
ponnnnnnnnnnnnnnnnnn.

mohd nor said...

SEGHABUKKK WEEEHHHHH!!!