Wednesday, June 16, 2010

Pengembaraan ke FRIM, Kepong.

amaran keras : entri penuh gambar dan panjang, byk kaler hijau dan pink siket.

ok, seperti yg digembar-gemburkan, kami ke FRIM ahad pagi itu. balik dari mekdi pagi tu, mmg tak tido langsung, takut terlajak. huhuhu. layan gambars spt biasa.

seawal jam 8.30am mengacau anak teruna orang. kemudian singgah di shell.

lihat ada orang offer sy donat. ini cara mengorat terbaru, "mau donat? "
'nak naaak naaak!'

ini donut sumbangan orang tadi.

err...lihatlah penumpang di blkg tu, eh aku pun makan lah donat kau!

duhhh...seghabuk make donak!!

di OU seawal jam 9 adalah pencapaian yg membanggakan!

saya sayang selayang juga! ok, perjalanan baik punya, xsampai 40 minit, dan x sesat!

ketibaan YB

YB Balqis and the gang. kenapa aku guna nama btul? sbb bila sampai di FRIM aku rasa suci. fee masuk, ekceli tiket nak naik jambatan gantung adalah rm5.

dapat tiket pon gembiwe!

hai kem perah. marilah memerah.

pendakian bermula. mula2, mengumpat dino, "eh eh ket nak 'veron pun nak amek gambar ke?"
pendakian diteruskan.

spt biasa, pantang ada port, di situ kami pose.

errr.. ok, mereka ni. mm.. ok ok. cantik ke nak buat mcm ni? ahahahha

sdg batak-kan diri. semua di sini besar-besar ye!

daun keladi besaaarr? kalau termakan, gatal tak? arrrrrrr!

daun besarrrr! lagi besar dari kaki. ok, yg pasti x sama besar ngan peha aku. baaaaai

lagi daun besar. mari-lah mari-juana.

sapa kata ini jagung, sila angkat 'mouse'!!!

nangka atau cempedak luar pagar?

di sinilah proses pendakian semakin mencabar. si Dzul dan Ket dan blah dulu daki laju2, motip tinggalkan kami?

lihat abang donat dah pasrah, kekasih hati sdg terpinga2 ikot mat saleh balik bangla.

ha, mana air, mana air?? keluarkan!! kang i ikot mat saleh lg kang!

kemudian jumpa di pangkin utk berehat setelah 205m mendaki. lihatlah , kami belia celik isu semasa, mendaki pun sempat baca surat khabar.

dan lihat orang yg nk ngorat pakai donat tu, eh 'ngorat pakai donat', comelnye ayat. ok, skrg orang itu cuba mengorat guna ayat lain, 'nak serum ghambut tak?' sambil kak kebun (baju pink) duduk macam tokei kebun sebenar.

pendakian diteruskan. oh i'm feeling sexaaaay. ahahahaha

padan muka ket dan dzul kena tunggu Diva Akiss kerana i memegang tiket. wekkkkk. ahahahaha. lihat, musuh di mana2, pakai payung pomboley.

hi abang jage pondok!

hai, ini lah canopy walkway, 30meter dari aras tanah.

gayat? tak. sy tak gayat, sbb tgh feeling2 kalau2 ada edward cullen datang menyapa, dan saya terus panjat belakang edward cullen dan terbang loncat2 dari pokok ke pokok dan menikmati pemandangan, ooh nyamannye bercinta dgn vampire ini.

ok dah cukop berangan.

see, sama tinggi dgn pokok.

ini pandangan ke bawah. wuuuuwuuu. thanks dino kerana amek gamba.

..OoOOooOo..kami dah nak sampai! thanks ket for the pic!

ini pit-stop pertama!

nampak kl.

eh takleh nk update status 'sy sedang menunggu edward cullen di atas pokok di frim'

mimie : duhh. tak gayat pom.

ini pit-stop kedua. ilep2 jap sambil bermesra dgn anak susuan? haha. motip?

motip kau orang asli? senaman mantapkan ape yg x mantap??

eh tu orang asli tgh sambut tetamu dgn payung.

masih tersadai di pit-stop kedua, "haih, mana abg edward!"

ini orang asli amek gamba dr bawah, ketika ni aku nyanyi lagu ramlah ram.

ok, saya gayat dengan tangga curang. ok, curam.

memberi laluan kepada org lain, sbb nak amek gamba cicak. tp xnk letak gamba cicak di sini. geli!

dan utk posing sana sini. sekali lagi ket & dzul turun bukit laju2. apa yg dikejar? jawap sendiri. cehh, x menikmati pemandangan langsung mereka itu.

pokok pojaan hati. gile tinggi! subhanallah!

sy berkemban ni, jgn menginta-i sy. sekarang donat dh xde, dah xleh ngorat.

lihat, semua suka pokok ini.

sempat main bayang2.

matahari dah pacak. tp x panas, sbb pokok sebagai atap. huhu

nak taw tak, spjg perjalanan, aku bygkan org asli sdg menyorok, dn tgh tunggu masa nk sumpit kami. see, kami dah lupa peta kami di mana? tp x panik lagi. cuma LAPAR! abang donat, mana donat ????

ni sumpit kan? haaa.. tatahu.kan dah kate!

gembira jumpa kem perah!

dan pokok2 yg santek. akhirnya smpi ke kedai makan, what? dlm hutan ada kedai makan? huhu. Malay Tea House, weeeeeeeeee jamuan air teh mak nimang dan abang yem!

itu kakak waiter. berbaju baju kedah cotton, kain batik, tudung separa litup.
"jemputlah masuk!"

stress. kunci toilet main tipu. sy adalah mangsa intai toilet itu.

tapi teh tarik 5 hengget! kak donat ade?

tp sy makan bihun goreng singapore, sedap mak aih! tgk pinggan, klasik!

jamuan air teh mak nimang dan abg yem.

apabila sudah kenyang, kami buat kacau di rumah orang. i mean kedai makan tadi.

kacau cd orang! lihat apa kami jumpa!

jumlah tahi lalat kami hampir sama.

mere sathi pyar ka hey mere tum nahi ka sangam?

err....ok dh puas buat kcau di rumah org, buat kacau di laman orang plak!

sepah kan donaaat! ok daun.

ape ni main polis entri-wan tu jaga, polis mati pencuri jaga??

dan lompat bintang spt ni?

di sebalik tabir, fotografer, dan pengarah fotografi.

shooting drama lagenda budak asli.
abang donut frust sambil mengorek hidung, cik liu mmg miang suka curang.

awak busuk. mana donat sy!!!

lihat betapa kurusnya sy berbanding pokok ini! ini bukan pokok sepemeluk, ber-peluk2 ni!

kemudian, ada kolam ikan. ikan bapak besar. xnk letak gambar. ngeri!
sila google Arapaima Gigas!

kendian ke mana? kepong punya park city apa ntah.

minum2 minum2 banyak.

gedik byk2.

gedik lg.

super-gedik.

sawan air.

dan pabila sudah risau bisnes cafe world, hotel city, dan mall world.

pabila mata x mampu nak gedik.

maka, ini gambar terakhir, lepastu zZZzzZZz dalam keta.

argh. penat nye menaip, hamek, pjg gile entri! ok. next time mcm nk pegi laie! ok, ekceli byk gile gambar missing here, kt fb smpi kena buat 2 album. hahaahaha

ok bai!

6 comments:

MIMIE said...

saye sukeeeeeeee
maseh la cencored montot sayeeee
laen kali pakai baju kebayeeee

pantun huruf 'e'

~~dieylah~~ said...

memang pjg..tp best je g ctu..hehe..

ⓁⓘⓣⓣⓁⓔ ⓢⓣⓐⓇⓢⒽⓘⓃⓔ said...

nak ikowt!

Princess Mulan said...

I've tried the jambatan gantung once... BEST! BEST! BEST!

Emma Jawlin said...

long entry but fun wit it...love it kiss..!!

Zhafri Ghani said...

best ke dtg frim?Selamat dtg :) = Staf FRIM