Friday, June 4, 2010

Lagenda Budak Setan Review.

baru balik dari ber LBS, bersama Ket, Hannani Kamal dan Eleana Kamal. yeay, lambat setengah jam lagi!

ok, pertama-tama, tak suka rambut Kashah.

seterusnya,

- kenapa camera fokus sangat ke muka pelakon. zoom in sangat. kira, bila fokus satu muka, dahi xnampak, dagu xnmpk. muka lisa besaaaaaar sgt, tapi seb baik kulit cantik =) farid kamil punye jerawat pink pun jelaaaaaaaaas nyata. sampai aku kecik kan mata, zoom out.

- kenapa bila anak Ayu & Kashah lahir, Kashah pegi kat baby dia, and say, "Hello!" ceh patutnya diazankan. skrip kureng lah.

- banyak angle fotografi yg menarik! byk teknik silhouette, i laik! i laik! i laik!

- still, bila novel diadaptasikan, baca novelnya lagi best. mood novelnya boleh tahan la dari segi camera motion, cume emosi kurang.

- jalan cerita terkejar-kejar. mcmbaru nak sedih, nk tukar scene lain ;P dan paling lawak, perempuan itu pelat R. "saya tak maghah (marah)" ceh. hilang sodih den.

- kehadiran fazira (Kate) walau sekejap, sgt beri kesan dan memberi seri pada cerita itu, sebab pelakon baru tu yg jadi Ayu-Lepas-Plastic Surgery sgt boring dan kaku.

tapi masa ni den sodih, sbb kena belasah ;P

ok, ini pendapat sy, pendapat org len tataw, kite tunggu update dari Cik Nani dan Puan Eleana ok! next cerita bermovie-kan novel dan tetap novel is always better version , ECLIPSE!!

ok bai.

5 comments:

LadyNana said...

hoho! nak tgk gak. diorang shoot kat campus aku.

Drunbella Khoo said...

a'ah lisa kan pelat "R"
hihihihi.
nasib baik cantik.
orang pun takda nak mengata.
:)

Hannani Kamal said...

ok setuju dgn entry ini! hello! puan eleana kate org seblah dye nanges mcm dye yg kene pukul time azmi blasah ayu tu. hahah

akiss ferrero. said...

yeah. hahhaaha.. ape puny efeeling terlebih plak minah tu? hahaha

Lady RoRa said...

weih.. kazen aku tu mmg pelat R la.. dr dulu lagi.. haha. adoi.