Saturday, June 5, 2010

Lawak Antarabangsa Malam Ini.

Lawak 1.

baru lepas suruh mak pijak belakang aku, siyes ntah kenapa tibe2 nak sakit blkg. demam pun dah ala-kadar sahaja.

kendian, sambil borak2 lepak2 dpan tv, mak aku asik miskol satu kawan dia, Yati, alasan, nak dgr caller ringtone. lagu Khatimah Cinta - Sixth Sense, sblm tu die dh msg kwn die, jgn angkat hp, nk dgr lagu je. maka..

"suuuudah la sudaaahhh kau tangis lagiiiiii ♪ ♫♪ ♫♪ ♫♪ ♫♪ ♫"

ada la 3-4 kali mak aku dial.

kali kelima, mak aku dial, baru nak "suuuuuuuuudahhh laa sudaaaaa ♪ ♫♪ ♫" tetiba,

HALO!!!

suara lelaki dgn nada marah dan tinggi! bukan macam lady gaga halo halo atau beyonce halo ok.

pantas mak aku cancel panggilan. tu mesti laki dia angkat. sapa suh koling2 malam2? wakkakakaka. sepjg masa aku ngan cupi ejek mak aku.

Lawak 2.

malam ni, oder pizza, cupi mengidam. spt biasa, lepas nom nom nom... aku mcm dh lama plak tak minum air bergas ni. siyes. so, dgn semangatnye, angkat botol pepsi, pulas penutup botol.

spppppppppplllasssshhhh pppssshhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

aku panik 5 saat sementara air tersembur ke ayah ngan mak aku. ok dah panik 5 saat, aku tutup penutup botol. yg aku tahu, baju aku dah lencun, lantai dapur penuh air pepsi.

sy kipas susah mati prison break, bukan pepsi.

giliran mak aku plak gelakkan aku. cis! die kata "eh macam orang menang moto. sembur2 champagne." cehh. cehh.

cuma aku tak pakai skirt pendek.

tak pasal2 kena mandi ( tapi aku malas ) dan kena mop lantai malam2 haih. mmg quality time dgn family lah!

ok bai!

1 comment:

~ ReD ~ said...

hahaha..memang lawak ok:D