Saturday, June 26, 2010

Pusingan Kedua World Cup 2010.

tsssk. bai Italy, baaaai! huwaaaaaa...*lari laju2 tutup muka. huwaaaaaaaa.

dah la aku salah tgk tarikh match die yg last tu, aku ingat malam tadi, rupe2nya malam semalam dah tamat riwayat italy. tsssk. no more akiss de'bella. citt porrrrrah!

ok malas nk kenang kisah italy. DAH LAH KALAH BET!! shhhh. bukan bet duit ok, 'tp bet dating'. yakni : "kalau italy x masuk 2nd round, kau kena dating ngan aku". boleh bet camtu?

ok, di atas, jadual perlawanan 'pusingan kedua kalah mampus kau'.hak hak
  • Team A - Uruguay & Mexico
  • Team B - Argentina & Korea
  • Team C - USA & England
  • Team D - Germany & Ghana
  • Team E - Netherlands & Japan
  • Team F - Paraguay & Slovakia
  • Team G - Brazil & Portugal
  • Team H - Spain & Chile

france pun hampeh, tinggallah argentina team ketiga pilihan hati. tapi kan, aku macam nk support Portugal lah, sebab kan, dorang macam best plak kali ini.

sumpah bukan sebab christiano ronaldo ok. tgk tak match malam tadi vs brazil? brazil mcm kureng serang la, apahal? tp best sbb tgk ronaldo asik kena bentes. ada skali tu sampai tersungkur2 kena bentes dgn dua orang. eh best plak gune ayat bentes :p

smlm tgk kat kedai makan, bukan mamak, best, semua pekerja Restoran Dapurmas (sapa penduduk parisjaya tahu lah) pakai jersey Portugal. haha. baru terasa semangat ke-bola-an.

ok jap g aku update lg, sbb ari ni kije tapi xde kije. ;p

eh jap, sebut pasal bet-bet ni, hari ni ada berita baik punya, kelik here, ehem, judi bola sudah dibatalkan. ehemm eheemmm!

ok bai!

4 comments:

SyimaSyaz said...

portugal best?
diorang main kasar sbb nak sekat player brazil dari mara...diorang bukan main utk menang tp main dengan kasar sbb memang aim nak bagi draw!

boleh la draw... kaka dgn robinho takde.

akiss ferrero. said...

hak hak. sama2 kasar smlm. bukan best portugal, tp best tgk ronaldo kena buli. bahahahah. tp kire tough gak dorang ni.

SyimaSyaz said...

hehehehe..mane ade brasil kasar smlm...

akiss ferrero. said...

oh yeke. baaai