Friday, July 30, 2010

Filem SALT - Review.

semalam tgk Salt dengan Aket & Dya. pasukan terawal kot tgk cite ni? mmg boleh jadi duta gsc aku ni. ok ini mungkin dah lama x tgk tak kak jolie kita ;p

ok, Salt, yg pasti bukan cerita pasal asam garam Si Garam, atau kekurangan bekalan garam di Malaysia atau bla bla bla. ini kisah wanita bernama Evelyn Salt. atau nama manja masa kecik, Chenkov.

Photobucket

ok, she's a russian spy yang menyamar jadi pegawai CIA. dari kecik sudah dilatih utk taat setia pada negara Rusia, dan berkahwin dengan Mike. aku suka scene when they first met kat Korea. so lomantik!

ok tapi, bos dia, Orlov, dari geng-geng spy Russian telah menggunakan ke-terer-an Salt utk membunuh Presiden Rusia, dan Presiden US. dalam masa yang sama, Orlov tahan Mike sebagai tebusan.

tapi Orlov jahaaaaat! bunuh Mike depan mata Salt even Salt dah bunuh Presiden Rusia, utk Orlov. tssk. masa ni dapat tgk mcm mana Salt kawal emosi dia, tak menangis pun. cuma kata, "Puas Hati Kau?"

lepastu, masa minum dengan Orlov, Salt bunuh Orlov dgn kejam, pakai botol arak. jjjyyyeah. suka gila kot masa ni? kill kill kill die die die!! dan suka gila masa dia bunuh kawan dia, Ted.

ok sebenarnya Salt tak bunuh pun Presiden Russia, just injet pakai racun labah2. je sbb dia tanaklah jadi pembunuh kepada orang tak bersalah kan.

Photobucket

ok. xnak cerita full. enough said, movie ini not bad! aku suka ending dia, buat aku tak sabar tgk sequelnya. tp siyes, bab actress action movie, mmg serah la pada Angelina Jolie, bodi dia, mimik muka, style pegang pistol, sgt perfekto.

Photobucket

see kena tangkap ngan polis lepas tembak Presiden Russia pon still nampak HAWT.

tetiba nk tergelak masa ada satu scene, Salt cedera kat pinggang, pastu dia amek pad (tatahu jenama Kotex ke hape) dari beg dia, tampal kat cedera tersebut. hehehehe. comel je.

oh ok, saya bagi 8/10 bintang untuk ini movie!

ok bai.






8 comments:

Kap said...

watermark kau...;)

alif said...

mmg mletop saya br je tgok tadi 9/10

Liyanaa. said...

akis, kita nak pinjam gambar tau <3 nnt credit ke belog awk hee

Liyanaa. said...

ouh okay tak jadi lh sbb ada hosted tu HAHA :P

conteng conteng said...

alamak nyesal tak tengok tadi... ramai gak kate best. Angelina Jolie memang best kalau movie action camni kan. takpe nanti nak tengok!

akiss ferrero. said...

best kan alif?? hihihi

hai encik conteng2. napa tak tgk. yup, angie mmg seswai kan. tgk taw :)

liyanaa, gunala. apa salahnya :)

yahaya said...

memang best kalau angelina jolie berlakun..

fndrocka said...

Angelina ni kan tomb rider..mestilah power dia berlawan iye dak