Thursday, August 5, 2010

tips bercinta dengan suami orang?

tips ELAK bercinta dengan suami orang, ekceli. haha!

ok. entri xde kena mengena dgn sapa2 dan banyak perkataan gatal. jgn nk terasa. amaran awal.

simple like a-b-c, 1-2-3.

1. cakap terus terang. kalau taknak, cakap taknak, TEGAS, jangan mengada-ngada. contoh "eh awak ni, xmau lah, u kan laki orang awww..kang bini yu marah i nnti awww." gedik.

2. JANGAN LAYAN.

3. JANGAN LAYAN.

4. JANGAN LAYAN. ok tiga kali maknanya, mmg harus JANGAN LAYAN. takyah la terima pelawaan nk belanja, hadiah, dan puji-pujian. juga, takyah layan tak kira lah di FB ka, sepatutnya dari awal xpayah approve friend request, SMS ka, Call ka. ada sebab kukuh ke nk berhubung di luar waktu sepatutnya?

5. berhubung terus dengan isteri kepada suami orang tersebut? senang kan? bgtaw yg laki dia ni selalu kacau awek-awek?

yg pasti, kena sedar lah yang dia tu SUAMI ORANG. bukan lelaki single. simple je, bayangkan kau isteri kepada 'suami orang itu', kau suka laki kau menggatal? unless kau ni mmg xde perasaan / naluri seorang wanita, mmg x leh nk tlg.

kadang2 suami orang yg gatal ni bukan dtg dari kategori yg dah lama kawen umor cecah 40 tahun yg memegang ayat "life begin at 40", malah, yang baru kawen setahun jagung pun dah menggatal, MOTIP?

aku bg nasihat berdasarkan pengalaman. ok, saya tak put the blame 100% ke atas suami orang, sebab kadang-kadang perempuan sama gatal.

ok bai!

6 comments:

Kap said...

tips kiss juga boleh digunapakai untuk "bagaimana nk reject cinta bini orang?".

Sky Before Pinky said...

thanks 4 d' information.. saya akui..memang itu yang terjadi.. if layan..erm..makin menjadi2..lah.. cz saya pown pernah gak..niat kita lain..lain jadiknye... tapi alhamdulillah.. semua dah kembali normal..

http://arepizza220.blogspot.com

cik aiLebiu said...

hehe firstime nmpk ada tips nk reject cinta suami org...keyword dia satu je, jangan layan...

akiss ferrero. said...

kap, tgu next entri.. mmg nk buat! ko dpt baca pikiran ku! hahaha.

hai sky!
btul, pucuk pangkal hati kan? tak nak : tegas, jgn layan. thanks for the comment :)

nurayunni said...

btl2 tue...

nurayunni said...

btl2 tue...