Monday, August 2, 2010

Big Plate Kampung Melayu Subang. :)

last sabtudae nite, xde aktviti mendaki (dah tentu mlm), tgk wyg, kena culik, etc. tiada. hanya aktiviti makan di big plate. wah, pinggan besaw ke? ;p

yg pasti, makanan di sini, buat kami gembiwe. mereka lah, kecuali sy. sbb sy tersalah membuat pilihan makanan ;p bukan salah ekceli, sy suka makanan orang, yg pasti, bukan laki orang. hohh?

Photobucket

yg pasti, dari yang mengantuk

Photobucket

akan menjadi ceria!

Photobucket

yang PMS pun pulih dengan jayanya! dan boleh bergurau tanpa perlu duduk surau.

Photobucket

lantas membuat order "bagi saya ayam baik punye" tone Yusof Haslam.

Photobucket

haaaa "Ayam Shah Alam ada??" ok. mmg ada menu Ayam Shah Alam.

Photobucket

see? i tatipu puwwwwwn.

Photobucket

muka geram ayam.

Photobucket

squeeze sos tomato sampai hidung kembang.

Photobucket

ok. ini Dino punye. chicken chop kot? eh, lupa la nama menu!

Photobucket

ini Mimie punye. beef steak kot. lupa lagi namanya.

Photobucket

oh ini cik Akiss punye. tp x suka. rasa cheese sgt. ;p dan, kuah die macam munt* hahahaha. sbb tu amek gamba posisi salad ;p

Photobucket

laki makanan orang yg aku suka tu! Dzul oder ini Ayam Shah Alam!
sedap ok, sampai ada efek bling bling! ;p

ok, restoran ni terletak di subang permai, jalan nk ke kampung melayu subang dan kelab golf monterey. ini alamat penuh, 27 Jalan Alfa F U6/F, Subang Permai, 40150 Shah Alam, Selangor. see, baik hati tak pomot kedai makan? cuma kureng kat menu xde gambar, buat kita wondering 'apakah ini'?

ok, byk dah entri makan. dah la nk puasa, nanti diri sendiri tak tahan nk bukak puasa apabila bukak blog ini ;p

ok bai!


6 comments:

suhaida shukor said...

chicken chop and ayam shah alam tu macam best.. ni yang nak kena pergi ni. tapi betol best ke?

Kap said...

tak payah gambar menu, tak surprise.
tengok kfc, gambar besar gila, rasa gitu gitu saja.

big plate tu chef selebriti punya.
jauh lebih bagus daripada REBUNG Bangsar (owned by another CC and angkasawan kita).
tapi malangnya servis slow-mo.

REBUNG sesuai untuk orang nak gaya Bangsar.
BP untuk siapa yang nak makan puas walaupun portion makin mengecil ;)

ok. tammat.

akiss ferrero. said...

best kot. tp tataw la selera orang kan. tp siyes best :0

akiss ferrero. said...

Kap, kau misti pernah makan kt sini kan? hihihih. btul2, portion kcik. pinggan je besat!

xpernah mkn kt rebung, nnti nk try :)

Leen said...

Ayam Shah Alam ni mcm best..dulu masa zaman mude mudi dlu mase study kt itm dulu penah dgr big plate tp tak penah try lg..

Imran Yusof said...

oit...bukan Monteres ke??? :-s
ko ni kiss..