Monday, September 13, 2010

Raya 2010 : Hari Raya Tapi Hari Jadi.

pergi balik taman lagi di taman rasah jaya, seremban.

aktiviti, online sambil tgk mohabbatein yaww. nak kuar jln2 panas. apatah lg nk main bunge api. gile ke nak main bunge api tengah2 hari?

lepastu makcik i yg ada dlm frendlist fb berkata "dak balqis punye,fesbuk. macam-macam gaya tudung dibueknyo." lalala. i jujur je xde hide2 gambar i dgn macik2 sy di fb.

lepastu lagi mau tanya mana satu bf sy yg di blog sy tu, yg A ke, B ke, C, atau D. sori makcik. jawapannya E, tiada satu pun di atas !

hai penjual eskem. die sorang je senyum, kenapa kah mirul dan fizi muke ketat?

sy yg sepatutnya bermuke ketat akibat pakai baju putih ketika bendera jepun berkibar. matching je pokodots dgn kain batik kan?

kemudian, habiskan masa dengan kol semorang yg ber-line-kan maxis! kata kol free. seronok juga beday di hari raya, semua sanak saudara mak aku kol berbual smpi bateri kong ;p

setelah penat beronline, berkoling2, makan eskem, mohabbatein pun dh lama abis, kami ke saloon berdekatan. artis kita Tomok nak set rambut.

kan aku dh update status si fb, "sapa nak jumpa Tomok, leh dtg beraya di rumah."

lama gila kot tunggu, sampai aku buat muka bosan. cantik tak?

lihat, Tomok dengan cerianya dapat rambut raya.

ok dah petang nak balik sudah ke shah alam. sepupus sepapas amek gmba kjap.

tetiba paksik dan maksik pun nk join. makcik yg kanan sekali tu berkongsi beday dgn sy! ;p

babai 3 anak dari pingitan. sorg lg tu tgh mencangkung.


malam. main bunge api! ini mercun lebah ni, sgt sewel. mcm lebah lah terbang tak tentu hala. gile weh ko ni mercun!

woi eja raya pun xreti ke, raya, R-A-Y-A, raya!

ok, remaja memberontak dgn buat pusaran api secara berkumpulan.

dan dihiasai bulan Syawal. cantik gile. Subhanallah.

ok. itu sahaja aktiviti 11 september sy ;p no beday cake. tetapi beday ketupat rendang kuah kacang ada. yg best harijadi leh main bunge api. bukan selalu ;p

oh ya. baju raya kedua, cotton juge. dah lama juge beli. kan dah kata tahun ni 3 helai cotton beli di blogshop ;p. yang ini sy beli di Melli's Cotton Shop.

ok bai!



8 comments:

mizzura said...

happy birthday...anyway..memang kalo malam2 tengok bulan tengah cantik sangat...subhanallah...

Syima said...

happy b'day kiss...hari ni ek?sama dgn abang saya lah plaks...

Kap said...

aku pun perasan malam tu bulan ada satu bintang kecil outstanding gila gila.
jarang jumpa, kan?

kata kila said...

suka tgk gambar2 kat sini.eeehehehe

Kyuubi_85 said...

birthday ke? Happy brthday! :)

Lia3003 said...

saya pun nampak bulan tu di tempat saya..

chenta said...

happy belated besday..

tp raya kan 10 september..nape kat atas tulis 1 september?? :P

akiss ferrero. said...

thanks chenta. kamu mmg peka :)