Monday, September 13, 2010

Raya 2010 : Bantal, Makan, & Movie

hari pertama raya? bangun lewat, makan-makan-makan. pastu, tengahari, hujan woi! tido sampai nak dekat pukol 3. hambek, semalam penat kemas umah konon, plus, hujan kan? kan?. ;p

kendian, terus gerak balik kampung taman, yakni umah pakcik di taman cheras perdana.


ini sahaja gamba di rumah pakcik nin tahun ni. gambar lelaki baru nak tukar baju setibanya di rumah pakcik. baru bangun tido pastilah lapar, makan sakan. lomang sodap. maka, pas makan, plus cuaca mendung, semua lemau. kihkih. mmg x produktif ptg tu. nak tidoooo je.

makcik saya, Puan Azizah tak sihat lagi. Balqis doakan cik zizah cepat sembuh. leh jalan datang umah kitorang :)

kemudian, kami balik balik bandar pula, yakni, bandar tun razak, rumah makcik ai. ha, kt sini ada gambar, bikos dh kinyang! ;p

menguap tetapi tutop mulot. ok tak. i am pms-ing. ke menahan perut penuh nak muntah makan banyak??

'selamat hari cinta bantal '

baru nak posing, ada entiti lalu lalang, dah macam dalam citer jangan pandang belakang. asik ulang2 di channel 188.


akibat tido asik diganggu. aku dan adik isi masa dgn amek gamba hitam putih pakai flash dan hasilnya, muka tanpa hidung.

pipi botox adik ala rozita che wan.

oh ok. itu sahaja aktiviti menziarahi pakcik dan makcik pada hari pertama raya. kami ke pyramid utk menonton wyg. malangnya, tiket semua nk sold out. so, kami ke summit usj. wayang mula 1230 am, 11 september ;p

sementara wayang start, kami karaoke nyanyi lagu raya peberet sy, dayangku intan. cayalah karok partner berpakaian lengkap raya ;p

dan kami juga nyanyi soundtrack filem Piranha.

adik sy pemenang kategori ucapan beday secara live. pemenang kategori SMS, adalah Mimie, dan kategori FB, adalah Iqbal. maksud pemenang adalah orang pertama wish, mengikut kategori.

posing je lebih. terima kasih.

entri 1 september selepas ini :)

oh ya, lupa. baju raya rimau pink ni, kainnya lama dah beli. simple je kan tahun ni, takda sulam2 kerawang2 labuci manik semua ;p. japanese cotton dari Azzara Cottons.

ok bai!

5 comments:

Heidi Shafiq said...

haha.. aku suke tang karok tu.. :)

haidi takeAfoto said...

wahh pg2 aye bgn lmbt..x g sembhyang raye ek..opps..pms ek.leh lak lyn tdo raya 1st ek..baguih...hehe byk n3 awk sy bance..heh nway..selamat hari raye ek..

dzul said...

Demmm... dah g karok lagu raya...! i pom nak karok gak...! Lagu raya Jibeng

akiss ferrero. said...

heidi, suka ye, ada feeling nyanyi lagu raya tak? ;p

thanks hadi. nnti kis browse kamu pula :)

dzulpit, jibeng? hahahaha

BlogSyarih said...

best nye karaoke...leh release tension.