Sunday, October 10, 2010

hai cacat!

kadang-kadang rasa nk quit FB. siyes. menyampah dengan manusia dengan mentaliti cacat.

bila aku post status makan, dikatanya kuat makan, buruk lantak, show off makan besar, show off mampu makan sedap, bela hantu raya kah tak kenyang-kenyang?

bila aku post aku tgh download lagu, dikatanya tak buat kije, 'pekerja kerajaan mmg selalu goyang kaki', dikatanya makan duit haram. perghhh!! aku baru tahu download satu lagu makan masa 8 jam, download satu lagu sampai xbleh buat kerja! bodoh ke kau?

paling macam haram, status SINGLE (bujang) aku.

kau sakit kat mana aku tak kawen lagi ni? kau ingat, kau dah kawen tu kira hebat gile sampai semorang kena dengki kat kau la? gile ke? ada pernah ke aku cakap kau gatal telor tak bleh tahan sbb tu kau kawen awal? ada aku sibuk busybody nak tahu kau dapat duit kat mana kawen trus lepas abis sekolah? pernah aku fitnah kau dah kantoi mengandung sbb tu kau kawen cepat? ada aku kutuk kau dah 5 tahun kawen takda anak, mandul kah? ada? ada?

oh lupa, i'm dealing with orang yg mentalnya cacat.

atau kau yg sebenarnya dengki kat aku yang tak kawen lagi? lol. aku bukan melayu yg kaya dengan PHD, tak pasal-pasal nak jeles / dengki woi!

oh mungkin kau lupa kot, Jodoh tu kije Tuhan. rileks la weih, Nasha Aziz pun tak kawen lagi, kau susah hati kenapa?

ok bai.




11 comments:

lan_ax said...

rileks beb.. tula kalo org salah guna kelebihan yg ada.. memang ramai yg cacat begitu.. aku pn kadang2 kena.. sbb tu x layan FB sgt dh skrg.. layan blog 10kali lg syok..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

Kap said...

gerenti melayu juga, kan??

SyimaSyaz said...

betul tu...memang kadang2 fb ni annoying.bkn FB tu annoying, penguna fb yang tak bertamadun yng annoying....
ignore je

Teh Tarik Drinker said...

org bila ade kuasa sikit, macam ni la.

tehtarikmemoirs.com

Pencacai Alim said...

aku tak kawen lagi..kene kutuk dh kalih..aku doa je kutuk tu balik kat tuan kutuk..hakhakhak..buat dek je..

h A n Y S said...

biase la tu..mentaliti yg x bertamadun, jeles dgn hidop org lain.. pernah face jgk dgn org2 yg mcm ni~

Laili said...

tapis tak masa add mereka sebagai kawan? mcm saya, hanya add org2 yg dikenali. kalau betul2 kawan takkan mengutuk sampai mcm tu..

* balas kunjungan. nice blog :)

QieFLy si Dolce said...

akisss lantak p la nok apa dorang naka habaq...yang penting ko tau yang ko bahagia seadanaya yang dorang tu molot longkang lagi cacat otak dengki dgn setiap apa yang ko ada....

Anonymous said...

cam...harem gile...dieorg ni..bajet dah kawin..ade anak..tuh dah kira 'bahagia'..ker..

huhu..akis mereka ni..sebenarnya..sgt teruja..sbb bru kawin n bkal berkawin..so phm2 jerla..

~yah

akiss ferrero. said...

@ lan_ax, thanks.

@ Kap, sudah semestinya melayu :)

@ SyimaSyaz, mmg mentaliti kampung kotttttt

@ Teh Tarik Drinker, tak jugak. sbb perasan life die hebat kot bila dah anak kot

@ Pencacai Alim, btul. doakan je balik, amin :).


@ h A n Y S, yup. sgt la tak bertamadun ;p


@ Laili, itu kawan sendiri tu laili. ada anak pun nk suh kitorg jeles? apakah? kang delete padan muke terasa ;p

QieFLy, yeah, janji i ada life kan. bahagia je pun xde anak. kecoh dorg tu. hahaha. yeah, temkiu :)

@ Anonymous Yah, tu la tu. baru laku, xpernah ada awek, tetibe dapat KAWEn, tu yg kecoh tu. ish ish ish. sabar je la YAh, ko ilek je ;p

Cik Liz a.k.a Leza said...

betul2....ada FB pun menyusahkan idop kiki...bek xpyah ada