Tuesday, November 2, 2010

Pengembaraan ke Alam Muzium Mamalia ;p

hari ahad lepas kami sempat ke Muzium Alam Semulajadi di Presint Diplomatik. perkataan sempat digunakan kerana pukul 4 tgk website kata muzium tutup jam 5. zaasss! dgn perut lapar tak makan dari pagi tadi.


ya, ini sahaja 'lunch' sy ;p

tadaaa. dah sampai. disambut dengan rangka ikan paus yg beeeeeeeesar!

awww tomel ni. pang!!

bergambar dengan spesies sejenis. eh tak.

kuci-kuci pampers hey. jumpa kawan lama ya?

tidor kan anak-anak. elok je sebaris.

ok yg rimau ni manje sikEt. nk tdo atas peha? hahaha.

kak shandra! mati lah anak2 sy?

ok adik-adik, hari ni cigu akiss nak ajar ttg apa itu mata panda.

siyes ada? wah!

misti tiut anak gajal terkecil di sabah ;p

Ocean Girl.

ok lupa nak bgtaw, sini semua binatang mamalia adalah di awet dengan bahan pengawet dan perisa yang dibenarkan.

so ilep je lepak sama rimau, tak tatut puwn. tp sebenarnya tatut.

usha mata kambin ni. gawang nye puwwn.

the eyesss.. the eyessssss

"hi! tahu kah kamu, malam-malam kami semua hidup? alive? pernah tgk movie night at the museum?? theehehehehe."

ok seram. bai cigu akiss balik dulu.


ya pulang sebelum matahari tenggelam.

tp siyes tak bleh nk tengok dekat2 ngan binatang2 yg telah di awet itu. rasa macam dorang tengok kita balik.. errr. ke aku je suka ber-imajinasi, membayangkan rangka paus itu hidup, harimau pun hidup, main kejar2 ngan beruk2 dalam ni? ok terlampau terpengaruh dgn movie itu kan?

ok bai!


4 comments:

Kap said...

yang rambut panjang itu agak comel :)

akiss ferrero. said...

ayo kap. selama ni tak perasan meh? ;

comot said...

thanx kerana promote Muzium Alam Semulajadi dalam blog nie..datanglah lagi..sekarang ada pameran batu-batuan pelik..sampai 16 Feb jer,dont miss it.

akiss ferrero. said...

hi! ok. takde hal. nnti free kami jalan2 lagi ;)