Wednesday, December 22, 2010

Sejarah Penang Bab 2 : Malam Minggu :)


ok lah ket aku pakai heels pun kau tinggi dari aku kan? kan? ;B

yeay lepas tidur dan siap meloncat-loncat atas katil, terus cargas siap nak jalan-jalan. sebab lapaaaar! seb baik hotel sekangkang monyet sahaja nak ke bandar :)

kasut sebelum. nantikan kemunculan kasut selepas.

apakah p penang makan kepsi? bukan makan pasemboQ? nasik kandaQ? tapi Aket sebut nasi KAMDAR! yeay jom gelak!

pas makan kepsi dan jalan-jalan prangin (lagi), kami jalan kaki ke times square! masa tu saya dah pandai guna GPS kat dlm hp! ya i am extra-noob. padahal boleh guna masa nk ke rumah Jabbe. lol.

best kat sini feeling2 times square kat new york siap ada screen besar lagi!

pastu kami g kelabing layan Dirty Bit. eh tak lah ngeng! dalam times square penang takde kedai sangat. cuma decoration kismes jeww ;)

lepas itu, kami ke Padang Kota Lama. wah. lama tak lepak sini, dulu zaman mudo tiap2 selang seminggu jalan kaki dari jeti ke sini ok!

tapi kali ni naik taxi. GPS kata "kalau kau dari Times Square ke Padang Kota Lama dengan berjalan kaki, kau boleh tukar nama kat FB Akiss Nyambek."

oh! oh! sebelum ke gambar seterusnya, nampak tak 'kasut selepas' tu? tu yg kaler putih tuuuu....beli kat Times Square tadi.

yeay! seronok gila bila sampai-sampai pertandingan ini diadakan, sbb dari pagi tanya kat mana berlangsungnya pertandingan ini. ini namanya Chingay. i donno how to pronounce it, err..ci-ngai? chin-GAY?

tapi mmg best dan gayat. suka tgk semangat berpasukan dorang dan gila berani campak2 benda alah tinggi gila tu, pastu sangkutkan kat gigi??

sobss... ingat kat sekolah je kena diri atas kerusi. haha. ok tak, utk mendapat view lagi hebak dan memberi sokongan padu kepada peserta!

ini pasukan yang menang sedang berjoget meraikan kemenangan, dari Sungai Dua! purata markah adalah 9.6 /10.00. pergh. tp mmg hebak! rasa nak menitis ari mata. ;p

gembiranya mereka sampai berguling atas jalan!

errr... ni siapa pulak yg eksaited sgt ni?

ok lupakan perempuan chingay yang gembira tadi. kendian kami jalan kaki (perghh) ke jetty. sebab nk tgk dari jarak dekat Cruise di situ. besaaaaar. tapi yg ni tak santek sangat, ada lg satu lagi besaaar.

ok Aket, pasni kumpul duit balik kita naik cruise dan tangkap 'ikan besar' ya? topi fazura dan maya dah ado kan? hahahahah.

melepak sambil melayan mp3 britney masa muda remaja perut flat.

sejam duduk sini sambil list kan azam 2011 dan biasalah, bila ngan Aket, aku boleh bersembang sampai berjam-jam. thanks sahabat kerana sudi mendengar bebelan, keluhan, dan nyanyian aku haha. aku hargai masa kita kat tepi jalan tu ;)

tengok kau dah pandai self-timer amek gamba guna Baby Suri, tahniah! sementara abang kami (1984) amek kami (1985).

balik kije makan maggy? etika makan di penang di langgar lagi. patutnya makan char keoy teow!

pastu lepak gurney. tp aku suka lepak time lepas subuh, sbb kau akan lihat orang-orang tua senaman tai-chi. tp masing2 dah mamai teruk. mata merah sudah bha.

mengaji?

haha.

ok main lampu.

mat bunga?

ni bukan mamai teruk ye. budak ni dah tido sejak dari mamak kassim selamat (kassim mustapha) tadi sebenarnya. senang jaga kan ada anak macam ni? ahahahaha.

balik dalam jam 2 lebih kot. kat bawah hotel disko & pub masing 'hidup' ye. haha.

bersambung...

ok bai!





5 comments:

meaw said...

wahhh....gurney tempat meaw salu lepak gak tu :D
memang suka tengok orang cina joging pepagi ....

akiss ferrero. said...

yeke meaw? best kan? ;)

che armster said...

hahaha nasi kamdar? memang berbaloi :D

akiss ferrero. said...

hahaha berbaloi-baloi lah gelak ;B

darkbatman said...

penang pun ade times square ker?hehe.. bru tau..