Tuesday, January 25, 2011

Gambar Sinaran Passport Kegemilangan.

pagi tadi meeting. maksudnya, bebanan kerja akan bertambah. aku redha je. cuma tak berapa nak redha bila dengar bos aku bebel. kau tahu, bos aku tu, jenis mulut main fire je direct tepat kat dahi kalau nak sound. tapi aku ilep je. dah biasa pun. aku sendiri orang melaka. kang aku fire balik, hujung bulan pencen.

mmg bernanah telinga ah dgr, seb baik aku pakai tudung. dapat kaberline nanah. eh. apakah? ewww? tapi takpalah, aku ilep je sbb aku mmg layak di bebel. sebab aku punya keras kepala, degil, memang semacam ok. memang semacam!

"ni kau Balqis, kau, bla bla bla bla... datang lambat...bla bla bla bla... susah angkat fon...bla bla bla...hah, mana gambar kau tak letak-letak kat carta organisasi? kau sorang je ni tak letak?"

'hohh!?'

buat-buat terkezut. padahal arahan meletak gambar berukuran passport tu adalah pada awal november 2010. sebab kat dunia ni, benda aku paling benci selain lipas terbang adalah pergi kedai kodak amek gambar berukuran passport!

siyes tak suka ok!

"aku nak kau letak gambar tu hari ni, kamera besar buat ape, heeee anak dara aku sorang ni, ni lah dia, 'pegawai paling nakal' kat sini...!"

"hohh!?" (lagi sekali)

hah, kan dapat pangkat baru? pegang takhta trus, mengalahkan opismate lelaki lain. *gosok-gosok buang habuk bahu kiri*

nah. dengan berbekalkan camera handphone nokia 5 megapiksel, aku suruh kawan aku snapkan gambar aku. nanti kang bos bebel versi selepas waktu lunch, makcik senah direct selling hujung kampung pun surrender.


tak teruk mana kan?


ok bai!

8 comments:

. m i s s a v e r a g e . said...

lawak ah kim kardashian neh.

ShiE J. said...

ukuran tu betul dah.. tapi, nape aku rasa mcm ada yg x kene je ek?? huhu!

*ujung bulan ada yg pencen nih!*

akiss ferrero. said...

. m i s s a v e r a g e . kim kardashian? hahah


shie, mihihihi. ko tak tahu apa bos aku cakap?

"kau letak gambar tu aku bomohkan!"

fiy, bos aku india ye. haha

ShiE J. said...

Kiss, ni mesti kes reply komen laju-laju sebab takut kantoi bukak blog kat opis, kan???

1st: *shie, mihihihi. ko tak tahu apa bos aku cakap?*

- nak, instead of tak, kan? sbb aku mmg tak tahu apa bos ko ckp. hehe

2nd: *fiy, bos aku india ye. haha*

- fyi, bukan fiy. hehe

btw, ko mmg nakal weyh! nakal terok! :p

akiss ferrero. said...

awakakakakakaka ni lah akibat curi2 bukak blog ok? kang kena bebel, xlarat nak bernanah lg weh ;p

fiy.... wakakaka fail fail.

nakal terok!! ;B

Heidi Shafiq said...

mcm makcik aku.. :P

akiss ferrero. said...

makcik kau comel? ahhahaha

Kap said...

ok ok steady eveready :)