Monday, January 31, 2011

Hai Saya Bekerja Hari Ini!

tahniah kepada diri sendiri dan juga rakan-rakan sekerja yang berkerja pada hari Isnin 31.01.2011 padahal esok cuti, padahal hari Khamis dah nak Gong Xi Fa Chai, Gong Xi Fa Chai, Angpow Lai Lai Lai!

gila kental korang!!

kecuali bos i. *jeling bilik bos*

maka hari ni berkhidmat untuk negara seperti biasa, minit mesyuarat minggu lepas tak siap finalize lagi, pagi ini ditambah lagi meeting ya. seb baik i taknak masuk. well, TAKNAK MASUK sebab takde kepentingan. kata pekerja paling nakal?

pastu buat perangai. nak ambil perhatian bos besar, 'tolong bagi kami cuti Rabu ini'. ;p



bajet nak cover mata sembab selepas tido 18 Jam pada hari Ahad 30.01.2011 di mana satu Malaysia hujan seharian. tolong jangan merungut ya manusia. orang lain punya ujian lagi 'tough'!

takziah, dan simpati aku kepada kawan-kawan yang sedang tabah dengan dugaan Tuhan, yakni banjir. dan doa aku kepada saudara kita di Mesir. sila baca blog Krisis Mesir, dan juga pandai-pandai la follow #Egypt di Twitter, dan utk full update. dan, saya sangat berbangga dan suka bila semorang RT kat @najibrazak ttg nasib pelajar kita di sana. huhu.

ok sejuk teruk doh kat opis. bercakap pun rasa macam nk kuar asap. fuhhh.

ok bai!

3 comments:

Syima Syaz said...

yang citer pasal student kita kena rogol sume tu tipu je kiss...dah baca ulasan dah.

Anonymous said...

Kita berhibur jap dengan pantun kelakar di bawah, yang dipetik dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’ hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

akiss ferrero. said...

hahahahaha. nice! thanks encik anon ;0