Thursday, February 17, 2011

Day 28 – In this past month, what have you learned?

hampir sebulan membuat cabaran ini, mmg belajar ttg diri sendiri dan belajar mendisplinkan diri dgn update blog mengikut tugasan. ya sedikit gagal di tgh-tgh cabaran kerana sibuk amat. hihi.

baru-baru ni kan, saya suka perkataan 'let go', lepaskan.

sedih macam mana pun aku, berapa banyak orang pun mengecewakan aku, betapa peningnya aku dengan kerja di pejabat, betapa marah nya aku dengan sesuatu, aku akan ingat balik perkataan 'let go'.

redha.

terus rasa lega, hati jadi aman dan senyum semula :]

contoh : macam hantu lah, kononnya jadi hantu sbb tak 'let go', ada urusan tak setel. sebab tu jadi hantu. sama lah macam kita, kalau tak 'let go', kita sama macam hantu. garang, asik nak marah, cekik orang, takutkan orang. sama juga macam orang putus cinta yang tak leh terima kenyataan dan tak redha. marah-marah, menangis, melolong, diri tak terurus macam hantu.

eh, dah jauh merepek.

ok bai!

2 comments:

Kap said...

Kadang kadang aku senyum :)

akiss ferrero. said...

senyum pun cukup ;)