Thursday, February 17, 2011

Pilahdelphia!


bekpes saya.
blok kedai belakang pasar seremban. uncle dan aunty di sini peramah dan baik hati semua ya. kemudian kami lunch di KFC, Kampung Tebat Kening, Kuala Pilah. 'Tebat Kening."? apalah kisah di sebalik nama kampung ini?


balqis dan suis mmg sahabat baik skrg.

masa ni kan, kena tegur dengan orang gila. satu patah perkataan aku tak paham. aku cuma geleng2 kepala dan berkata " bukaan..bukan..tatahu...tatahu..."

bukti cuaca panas, tak sampai setengah hari, air sudah abis.

pastu kami soping di Gedung Sri Minang.

kusyen purple macam tu mmg takde kat kl kan balqis? ok sy soping cadar, selimut, dan kusyen baru di sini. nnti upload ye selimut comel baru sy. a ah. soping macam aku yg nak masuk kuarters baru. ;p

kakak yang berbakti.

Selamat Datang ke Klinik Kesihatan, Juasseh. saya suka nama ni, macam sweet je kan, macam sebut 'kekasih' ;p

kepada adik kita tu, kije rajin-rajin ye. gaji pertama jangan lupa belanja, pastu bawak kami mandi-manda di Ulu Bendul. ya, sila amek lesen kereta dan kereta segera ;)

sepanjang perjalanan kami membaca nama-nama kampung dan jalan di situ, suka. nama Pelangai pun ada. pastu kami reka lah asal usul nama tempat tersebut. ikut suka hati kami hihi. termasuk lah Bukit Putus.


last kami melawat kawan lama, Kak Nurul di Seremban dan anak lelaki dia yang coooooooooooooomel sangat! Rayqal! gambar byk kat kamera Aket. eeee geram! berapa kali aku makan tangan dia. arghhh! maceh Kak Nurul dan Syanis masak mee goreng sedap. dah la kami lepak sampai tengah malam. hihi. nanti kami dtg lg siang hari kidnap Rayqal ek ;)

tarikh sebenar hari kejadian, Khamis, 10hb Februari 2010. dah seminggu baru mampu nak update. ok. ada lagi entri beratur utk di update. nak upload gambar di fb pun tiada kesempatan, hihi. tgh sibuk dengan pelbagai perkara ni.

eh lupa, slumber je tukar Pilah kepada Pilahdelphia kan? hihi.

ok bai!

2 comments:

^fafau^chipshana said...

akiss,tebat kening tu actually tebat kering.tp mmg klo kat gps ke gugel maps ke mmg jd tebat kening tatau nape tah.i prasan u gi k.pilah aritu kat twitter,nak rply tweet tp u x follow i plak hihi..btw i pon dok kt pilahdelphia ;)

akiss ferrero. said...

hi ^fafau^chipshana!

la, baru tahu! apalah google ni, kalau yg tak pernah smpi mesti pening. hehe.

nnti bg id twitter ek, awak dok pilahdelphia ktne? ;)