Wednesday, June 22, 2011

Ammar Rukh Khan Kahwin - Part 2.

sambungan entri INI.

selepas dh kena cubit, kena azan ke telinga dan akhir skali macikku bertindak sbg Gengster Seremban ugut nak kunci bilik, kami pung bersiap dan mandi dan dapat lencana cecomel.

alasan kukuh malas bgn awal adalah sy ni kalau bersiap mmg laju. mandi, pakai baju, pakai tudung, zasss! siap! tak mcm mak aku dan macik aku tu, nak mekap lah, lilit tudung lah. pastu sibuk kacau mak andam ekkk ;p

siapkan mak pengantin.
lencana cecomel dgn pakej duit raya singgit.
hai saya dah mandi. lihat, baju saya matching dengan langsir khemah pengantin. kau ade?
ini gambar kan, assistant aku yg amek. terel an? ini mak kepada assistant aku tu dengan adik beradik dia. cecomel semuanya. ;)

ahah! alasan kedua bangun tidur. laparudin lah of kos. 2 round nasik minyak. yes!
jeling tajam kat cendol kak Lin. oh ye, cendol tu, 4 round.
ape ni?
terkejut taw, amek gambar berdua, tetibe ada entiti muncul dibelakang selepas tgk gambar dalam kamera -___-
hai abang Dafiiiiiiiiiiiiii makan cendol! eh alamak. entiti tu muncul lagi. hahaha. ok hai Fairuz, sepupu dari Cheras. ujung tahun ni majlis dia pula. ;)
assistant aku ni mmg serba boleh. pegang bunga manggar sambil tutup mata. cian die. pastu mengandu kat kite, "kak kisssssss berat taw pokok tuuu."

pokok?

amboi senyum sampai ke telinga?
boleh tuju lagu?
boleh-boleh. kakak ku berduet dgn kasen ku. gambar aku nyanyi sambil kibas-kibas rambut (tudung) masa nyanyi lagu Ella takde org amek gambar. #sentapmaknak
ehem! makan lagi? tahu tak berapa round aku makan nasik minyak. tunggu di akhir entri. buat masa ni, fokus pada baju aku yang sama dengan kain renda meja makan pengantin dan langsir khemah pengantin tu.
mcm biasa. bg yg tak kawen lagi (kecuali macik ku yg bebaju itam tu) pun tewingin nak duduk di pelaminan.
kena paksa kawen dengan orang tuak? eh peace Cik Nin, peaaaace! muda lagi, muda. ini apak kepada entiti (Fairuz) dari Cheras juga. (kirim salam pada cik Zizah. rindu, moga cepat sembuh, dan hai kak Lydia! )
dey!
ni ape? takut aku tgk. pelamin anganku aku musnah?
dengan adik-adik cecomel sesayang ;)
percobaan buat muka gawang. kecuali yg kiri tu, kontrol ayu. hihi.
peace dalam mulut. hai azfar a.k.a ah-jepa.
adik-adik saye.
fizi, jangan pose nak k-pop sgt boleh? ke m-pop 24/7???
yeay! lepas ni sapa antara mereka akan kawen dulu? aku rasa abang Dafi.

Alhamdulillah selamat semuanya. Kak Kis doakan Ammar dan Shila berbahagia sampai ke akhir hayat. nak nasihat pjg2 tak reti sebab ah-kak pung tak kawen lagi. tetttt.

cuma touching sket bila arwah Atuk dan Nenek kita tak bersama-sama kita masa perkahwinan Ammar. sebab dari dulu arwah nenek selalu cakap tak sabar tgk kite kawen kan? ok sedih. dah. dah.

ok sekian. sebenarnya gambar ratus-ratus. gambar majlis bukak hadiah nak tgk gak? xperlu lah. semput aku nk up semua. sempuuuuuuttt haaaa!

ok bai!

2 comments:

Lizzie Yasmin said...

td saya pakai baju polka dot..

syakey said...

meriah bebenorr.
tuju lagu pun ada. hahah

lawak2 la caption kak kissss ni. nk gelak sat. hahahahah.