Saturday, August 27, 2011

Last Day Kerja Before Cuti Raya & Tazkirah ;)

bangun pagi nak pergi kerja, terus salam raya peluk cium maaf zahir batin dengan roommate, Aket. macam biasa, ter-nanes sedikit. terasa sebab nak berpisah 2 minggu, pastu dulu kami berlima salam-salam, ini tinggal kami berdua je. sobs.

last day kerja before raya, mmg ilep-ilep je sambil hias ofis untuk jamuan hari raya. tengahhari jalan-jalan alamanda malam lepas berbuka baru balik shah alam.

kejap gila kan Ramadan nak berakhir? tetiba lagi beberapa hari nak raya. bak kata kawan aku "musim bertudung dah nak berakhir". ;p

hari tu pergi terawih ada diselitkan tazkirah, ustaz ada buat soalan cepumas "kenapa kita didik anak dengan bagi upah untuk sehari puasa, kenapa bukan sehari cukup sembahyang bagi upah? pakai tudung sehari bagi upah?". renung-renungkan. ;)

twitter Wardina.

ok bai!

*pakai tudung read as : tutup aurat.
*aku lagi lah terasa kejap je dapat puasa sebab "bendera jepun" awal dan hujung bulan .demmit.

2 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

haa. bdk2 mmg dididik mcm tu. tp suka dgn wardina cara didik anak2 dia puasa. =)

cikseed said...

yupp. suka dengan wardina. dia ada style. dan patutt kita ikut :)

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...