Friday, October 7, 2011

Review Filem : Al-Hijab

hai assalamualaikum, tengahari tadi saya berkesempatan menonton Al-Hijab, tonton dulu trailernya di sini.


lepastu aku bukaklah sinopsis nya di SINI, lepastu aku mulalah seram balik dan tanya soalan tak pandai, "eh kenapa aku tanampak hantu-hantu ini?"

of kos si penakut tapi curious ini tutup muka dengan tudung sepanjang movie ini. hihihi *smirk face

seram mmg seram, tapi tak tahu kalau kau jenis in denial, ego, poyo bla bla bla. cuma saya nak komplen sikit.

  1. scene bercinta mengada Pierre Andre (Raffael) dan Fathiah (Qiss) ehem! tetibe terbatuk, ok k. scene manja-manja terlebih dan patut takde pun takpe gitew.
  2. kita boleh agak hantu nak keluar bila. scene yang pernah kita lihat, kereta rosak di jalan kampung-kereta high-beam kat kita-hantu atas kereta.
  3. dan spt biasa, "eh eh, tetibe je sampai kat sini, eh mana kereta dia," dan bermacam 'eh' lagi. dan paling teruk, "eh acener Mak Itam boleh dapat no hp Raff (Pierre Andre) tu? gila stalker lu"

overall i bagi 7/10, bagi aku Jangan Pandang Belakang lagi terel menakutkan i, dan juga Khurafat. atau, apa kata anda pergi sendiri tgk? ;)

pastu masa on the way balik ofis, sembang dengan Dayah "boring lah asik hantu tepi jalan kampung, cer buat hantu kat ofis ke, kat mekdi ke, bla bla bla"

pastu tetiba ada insiden terjadi di ofis, aku pun tak berani nak tempekkan gambar itu di sini T_T

ok bai!

2 comments:

Paradise Gal said...

semalam tengok al-hijab. jangan pandang belakang memang lagi best. err.. penat jugak tgok cite tu sebab bnyk terkejut. cume antu dia tak nampak cam real. :D

akiss ferrero. said...

a ah, antu die biasa-biasa je hihihi