Tuesday, October 11, 2011

Tips Kecantikan : SimplySiti C Bright Simply 5 Cream.

hari tu kakak ada bawak balik kawan dia punya satu beg mekap ala-ala mak andam tu, semua produk dari SimplySiti.

tadaaa!

saya, walaupun tak suka mekap, tapi saya suka tengok mekap banyak-banyak ni. dan, kebetulan kakak aku tengah nak bersiap ke majlis kawen kawan dia, jadi, aku lah jadi penasihat mekap nya puwn ;D

kakak aku, dia tahu 3 benda je bedak compact - eye liner - lip gloss. aku suruh try pakai bb-cream, tp dia tak tahu apakah itu? -___-

padahal kalau nk nampak kulit itu flawless, licin, tanpa cela (eceh bahasa), at least kena pakai 2 jenis bedak - foundation, and loose powder. foundation skrg tak mcm dulu-dulu punye, skrg siap dgn pakej memutih dan melembap skali. bagus.

maka, dalam banyak-banyak product simplysiti itu, C Bright Simply 5 Cream (kanan sekali) adalah yg terbaik. siyes.

sebab apa? bak kata kakak aku, "nampak macam bedak mahal". macam? haha. tp siyes, sangat elok, menyerap, rata, tak bertompok.

tips aku, kalau nak mekap, jangan nampak macam kita pakai bedak (baca : tepung gomak), pilih warna yg betul dengan kulit kita. jangan kedekut. apalah salahnya bayar lebih, tapi hasil dia memuaskan.

dan paling penting, tengok cermin sebelum keluar rumah.


C Bright Simply 5 Cream + Simply Sift Loose Powder + Simply Feminine Blush Lipstick bertajuk Percayalah (LC 19).

ok bai!

*ps : eyeliner tu aku punya, aku kelupa pula tajuk apa. next review okay ;D

5 comments:

cikcimi said...

suka kaler lipstick tuhhh. :)

shazlynn fazlynn said...

betul tu Lynn setuju. Tapi Lyn tak leh guna produk tu. tak sesuai..alahan heheh ;)

Fifie said...

semua simply siti?wah!mahal tuu

cik tomyam said...

bb cream simply siti best! ciktomyam pon pakai. hehe :D

Anonymous said...

cream yg ilangkan jeragat ada x?..

Olivenol 1 - Ekzema 0

okay just want to make a short post here. ewah speaking! okay last hari tu aku update sini aku kata last E anak aku tinggal muka ja, and...